Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kviz gasilk GZ Krško letos gostili v Podbočju

Objavljeno: Torek, 10.12.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_20191129_195155-kostanjevicam

Zmagovalke iz PGD Kostanjevica na Krki

Komisija za delo s članicami pri Gasilski zvezi Krško je povabila vsa prostovoljna gasilska društva v občinah Krško in Kostanjevica na Krki k udeležbi na kvizu, ki kot zadnja aktivnost koledarskega leta že tradicionalno poteka za gasilke konec novembra ali v začetku decembra.

Na zadnji novembrski petek so se tako zbrale članice devetih društev v podboškem gasilskem domu in na sproščen način, pa vendar skozi zahtevano poznavanje gasilske tematike, prikazale svoje dosedanje znanje.
IMG_20191129_180215m

Posamezno ekipo so sestavljale tri gasilke v starosti najmanj 16 let. Kviz je potekal v dveh sklopih: skozi prvega, »Splošno o gasilstvu« so morale vse ekipe istočasno v 20 sekundah odgovoriti na 30 zastavljenih vprašanj in nato še zapisati pet različnih besed na osnovi videnega videoposnetka. Drugi sklop, »Poišči besede« pa je bil zastavljen tako, da so morale v desetih minutah iz matrike črk poiskati besede ali besedne zveze z gasilsko tematiko, in več ko so jih našle, večje število točk je osvojila posamezna ekipa. Gradivo, organizacijo in pravila za kviz gasilk so letos pripravile članice namensko za ta dogodek imenovane komisije v sestavi Karolina Cizerle, Mojca Kerin (predsednica Komisije za delo s članicami GZ Krško), Vida Junkar (strokovna sodelavka GZ Krško) in Slavica Novak.

Vabilu na kviz gasilk se je odzvalo devet ekip, in sicer iz PGD Brege (I in II), Kostanjevica na Krki, Mali Kamen, Malo Mraševo, Podbočje, Raka, Senuše in Veliki Trn. Kot najboljše pa so se z osvojenim prvim mestom izkazale članice PGD Kostanjevica na Krki, druge so bile gasilke ekipe PGD Brege II in tretje PGD Leskovec pri Krškem – vse so bile za njihov trud in znanje poleg pokalov in priznanj za sodelovanje nagrajene še s praktičnimi nagradami. Kviz gasilk se je sklenil s pogostitvijo in z neformalnim druženjem.

Doroteja Jazbec
Foto: arhiv GZ Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?

19.05.2020 | Oglas

Igrače