Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Laura Cvelbar je državna prvakinja v znanju poslovne matematike

Objavljeno: Sreda, 22.05.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Laura Cvelbar-drzavna prvakinja

Laura Cvelbar in mentorica Mirica Starc na podelitvi

Letošnja državna prvakinja v znanju poslovne matematike je Laura Cvelbar, dijakinja Ekonomske in trgovske šole Brežice. S svojo mentorico profesorico Mirico Starc sta bili povabljeni na zaključno prireditev DMFA (Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije) 'Bistroumi 2019', ki je bila v nedeljo, 19. maja 2019, ob 17. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, da bi prejeli zasluženi priznanji.

Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije je v ta namen spet pripravilo prijeten dogodek z zanimivimi gosti iz sveta znanosti in umetnosti, obenem pa obeležilo 70 let DMFA Slovenije. Na slavnostno podelitev so poleg vseh članov olimpijskih ekip ter nagrajenih in pohvaljenih tekmovalcev z državnih tekmovanj v organizaciji DMFA Slovenije povabili tudi vse prejemnike zlatih priznanj z državnih tekmovanj in prejemnike diamantnega kenguruja ter njihove mentorje.
 
Z Ekonomske in trgovske šole Brežice sta se slavnostne podelitve udeležili Laura Cvelbar, dijakinja 4. Ae razreda, ki je na državnem tekmovanju v znanju poslovne matematike, statistike in finančne matematike osvojila 1. mesto in zlato priznanje iz poslovne matematike, ter njena mentorica Mirica Starc, kar je za našo šolo spet veliko priznanje, saj kaže na visoko kakovost dela, ki je na področju poslovne matematike že tradicionalna. Lauri in njeni mentorici čestitamo in verjamemo, da bomo tudi v prihodnosti lahko poročali o tako vrhunskih rezultatih.
 
Vir: ETrŠ Brežice
« Nazaj na seznam