Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ledena, a dobra novica ob koncu tedna

Objavljeno: Petek, 11.10.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DRsališčeKrško1

Simbolna slika, foto: arhiv

Letos se bodo otroci in mladina iz občine Krško, seveda tudi rekreacije željni starejši občani in mlajši in starejši obiskovalci iz drugih krajev in občin, ki se bodo mudili v Krškem, že lahko v zimskih mesecih rekreirali na čisto pravi ledeni ploskvi. Občina Krško je namreč objavila razpis za dobavo drsališča iz naravnega ledu, ki bo umeščeno v staro mestno jedro Krškega.

Drsališče iz naravnega ledu se bo predvidoma nahajalo na za promet zaprtem odseku Ceste krških žrtev nad Pizzerijo Fontana ali v soseščini Mladinskega oddelka Valvasorjeve knjižnice Krško in Večgeneracijskega centra Posavje. Osvetljeno drsališče bo dimenzij 5 x 40 metrov, že v dopoldanskih urah pa ga bodo lahko koristile šole iz širšega območja občine za izvedbo športnih dni ali iz naslova izvedbe drugih zimskih aktivnosti. Šole iz občine Krško so bile namreč v preteklem letu zaradi dotrajanega drsališča na umetni podlagi, ki ni več omogočalo varnega drsanja, primorane voziti otroke z avtobusi bodisi na drsališče v Termah Čatež ali pri brežiški športni dvorani, kar je bilo ne nazadnje povezano z višjimi stroški organiziranih avtobusnih prevozov in tudi krajšim razpoložljivim časom drsanja na račun razdalje.

Drsališče v Krškem bo urejeno v sklopu projekta Mar nam je za skupnost, ki je namenjen krepitvi zdravega načina življenjskega sloga prebivalcev, večji telesni aktivnosti tako mladih kot tudi starejših občanov, naložba pa bo sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Evropskega sklada za regionalni razvoj in LAS Posavje.

Drsališče v Krškem se je do sedaj selilo na različne lokacije. Najprej so ga v sezoni 2013/14 umestili na igrišče Šajspoh v starem mestnem jedru za Fakulteto za energetiko, v sezoni 2014/15 so ga vzpostavili na Hočevarjevem trgu, leto kasneje na ploščadi dvonivojskega parkirišča na Dalmatinovi ulici oz. ob vstopu v center mestnega jedra, v predlanski zimski sezoni se je nahajalo pri videmski tržnici, med minulo zimsko sezono, ko zaradi obrabe praktično ni več služilo namenu, pa pri tenis igrišču pri stadionu Matija Gubca.

B. M.
« Nazaj na seznam