Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lepo sprejet projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi med učenci OŠ Artiče

Objavljeno: Sreda, 05.02.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
slika2 (4)
Po dobrem odzivu dijakov iz Ekonomske in trgovske šole Brežice ter učencev iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova na preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki smo ga na njihovih šolah izvedli v začetku novega leta, smo 4. 2. 2020 preventivne aktivnosti izvedli še za učence v OŠ Artiče. Za dva oddelka 9. razreda (skupaj 30 devetošolcev) smo pripravili preventivne delavnice in predavanja na temo, kako se obvarovati pred drogami in zasvojenostjo.

Predavanja so izvedli strokovni delavci iz Zdravstvenega doma Brežice, Policijske postaje Brežice in Centra za socialno delo Brežice. Za delavnice, ki so potekale v dveh skupinah, so poskrbeli usposobljeni prostovoljci in mladinski delavci Mladinskega centra Brežice. Vse strokovne službe delujejo na projektu v okviru Večgeneracijskega centra Posavje.

Z učenci smo si izmenjali razmišljanja, vprašanja in tudi kakšno izkušnjo na pričujočo temo. Na evalvaciji ob koncu delavnic so devetošolci povedali, da jim je bilo zanimivo, sproščujoče in predvsem, da so se nekaj novega naučili. Še posebej všeč jim je bilo to, da smo imeli odprto komunikacijo in da je lahko vsakdo mirno povedal svoje mnenje.

Med drugim smo z učenci govorili tudi o varni uporabi pametnega telefona. Prav na to temo smo v Mladinskem centru Brežice pripravili brezplačno predavanje (gre za ciklus predavanj na projektu Večgeneracijskega centra Posavje: »Ti je mar? Meni je!«), ki ga bo izvedel g. Miha Kramli dne 5. 2. 2020 ob 17.00 na temo »Radosti in pasti nove tehnologije«. Lepo vabljeni na predavanje in hvala vsem udeležencem preventivnega projekta za tokratno sodelovanje. V mesecu maju bomo obiskali še tri brežiške osnovne šole.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger
« Nazaj na seznam