Časopis za pokrajino Posavje
23.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letni zbor veteranov vojne za Slovenijo Sevnica

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2017    Rubrika: PANORAMA    Ogledov: 819Bralci pišejo
MOG_4775
V petek, 17. marca, smo se člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo '91 Sevnica zbrali na rednem letnem zboru.

V uvodnem kulturnem programu so se z lepo in vsebinsko pestro in pomensko globoko vsebino predstavili učenci Osnovne šole Savo Kladnik Sevnica pod mentorstvom  Nataše Vidic in Jožice Levstik s temo, posvečeno domovini.
 
Po svečanem veteranskem dejanju je sledil vsebinski del s podelitvijo odlikovanj najdejavnejšim v združenju. Med prejemniki je bil tudi ranjeni v Krakovskem gozdu v vojni '91 Rudi Kajtna, ki je iz rok generalnega sekretarja slovenskega združenja prejel odlikovanje z zakasnitvijo za njegov prispevek k samostojnosti Slovenije.
 
Predsednik območnega združenja Sevnica Ivan Cajner je povzel bogato celoletno dejavnost združenja na področju tekmovanj, spominskih pohodov in srečanj, obveščanja, izobraževanj in urejanja lastnih organizacijskih zadev. Predstavil pa je tudi zelo obetaven program dela za leto 2017. Sekretarka Branka Zagrajšek je predstavila finančno poročilo in plan. Breda Drenek Sotošek je poročala o delu nadzornega odbora, Ivan Božič pa je podal poročilo častnega razsodišča. Sprejet je bil na novo usklajen statut z zakonom o društvih in pravilnik o častnem razsodišču. Izvolili pa smo tudi nadomestnega člana predsedstva, ki bo v bodoče Franc Brlogar. Zbora so se udeležili in spregovorili tudi gostje: Mitja Jankovič, generalni sekretar združenja  Slovenije, ki je med drugim izpostavil, da je prav v našem kulturnem programu prvič v karieri slišal tako globoko in resno razmišljanje sevniške osnovnošolke Nikoline, Rudi Smodič - pokrajinsko združenje, predstavnika območnih združenj Krškega in Brežic, predsednica KS Sevnica Stanka Žičkar, predsednik ZB Sevnica Maks Popelar in predstavnik društev izgnancev Sevnica Vinko Zelezina.
 
Janez Levstik, foto: M. Ognjenovič
« Nazaj na seznam
»