Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Logout nudi psihološko pomoč preko spleta

Objavljeno: Sobota, 31.10.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Jesen-gozd (15)

Fotografija je simbolična.

V času podaljšanih počitnic, šolanja na daljavo in od doma so otroci in mladostniki več časa doma sami in imajo več prostega časa. Veliko družin se sooča z vprašanjem, koliko uporabe spleta je primerno za mojega otroka, so spletne vsebine, ki jih moj otrok dostopa primerne, bo to imelo kakšne posledice, kakšna so priporočila za varno šolanjem na daljavo, kako je z druženjem preko spleta in podobo.

V psihološki ambulanti Logout v Radečah iz prakse ugotavljajo, da veliko ljudi, predvsem pa mladih, prekomerno uporablja naprave, kar lahko vpliva na zmanjšano pozornost in koncentracijo pri učenju, povečan stres, površinske in manj zadovoljive odnose v živo, nespečnost, razdražljivost itd. Čas in pozornost sta v današnjem svetu zelo pomembna, ravno družbena omrežja, pametni telefoni, video igre, splet pa so tisti, ki nam jemljejo tako čas kot pozornost, ki jih potrebujemo za druga področja, kot je učenje, delo, zabava in druženje v živo itd. Predvsem v trenutnih razmerah, ko že zaradi obveznosti šolanja in dela preživimo več časa pred zasloni in vzporedno zaradi upada druženja v živo in ostalih prostočasnih dejavnostih veliko posameznikov preživi preveč časa na napravah tudi v prostem času, kar lahko vpliva na nižje splošno počutje in zadovoljstvo. 

Na Logoutu nudijo več različnih brezplačnih programov za posameznike, ki so preobremenjeni s spletom ali z njim že zasvojeni in imajo težave vzpostaviti strukturo, veliko odlašajo oziroma se zatekajo na splet zaradi zadovoljevanja notranjih/psiholoških potreb. Pomoč nudijo tudi posameznikom, ki rabijo podporo in svetovanje glede neprijetnih izkušenj ali rizičnih vedenj na spletu.

LOGOUT - Center pomoči pri prekomerni rabi interneta, deluje že 9 let, psihološka ambulanta v Radečah je za vse starostne skupine odprta od 2018. V trenutnih razmerah vsa svetovanja nudijo na daljavo (online preko Skype-a, Discord-a, Zoom-a, email, itd.). Kontakt: info@logout.si ali franja.gros@logout.si, 080 73 76 ali 031 832 646.

P. P./vir: Logout
« Nazaj na seznam
»