Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lokalne pobude mladih: v MC Brežice izvedli mladinske delavnice in odprli mladinsko sobo

Objavljeno: Sreda, 06.07.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
mc-mladinska-soba (2 of 13)

Mladinsko sobo v MC Brežice so uredili na pobudo mladih.

V MC Brežice stremimo k spodbujanju mladih, da na glas povedo svoje ideje in želje glede aktivnosti, ki se jih želijo udeleževati oziroma jih pogrešajo v lokalnem okolju.

MC Brežice je partner projekta Zavoda Mladinske mreže MaMa z naslovom »Lokalne pobude za cilje mladih EU«. V sklopu tega smo 30. 6. 2022 izvedli delavnice za mlade, kjer smo se pogovarjali o ciljih za mlade EU, ki so zapisani v Strategiji EU za mlade 2019–2027, in razmišljali o pobudah, ki si jih mladi želijo.

1. 7. 2022 smo prav tako uradno odprli mladinsko sobo ter predstavili naše delo, pobude in aktivnosti mladih. Pridružili so se nam župan Ivan Molan, direktorica občinske uprave Patricia Čular, Vesna Kržan, ki deluje na področju kulture in mladine v občini Brežice, ter člana strokovnega sveta za področje mladine Vinko Hostar in Barbara Zagorc. Mladinska soba je bila ena izmed pobud mladih, ki je zapisana tudi v kmalu sprejeti občinski strategiji za mlade. Poleg tega pa je od mladih večkrat prišla tudi želja po posavskem kariernem sejmu, ki ga nameravamo v MC Brežice izvesti 22. 9. 2022.

Vir: MC Brežice, foto: Niko Urek
« Nazaj na seznam
»