Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lucija Lepšina in Klemen Vodopivec sta trenutno najbolj »vroča« kreativca v Sloveniji

Objavljeno: Ponedeljek, 21.06.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
_DSF9234.

Lucija Lepšina in Klemen Vodopivec (foto: Agencija 101)

Posavca Lucija Lepšina in Klemen Vodopivec, ki smo ju pred časom tudi že predstavili, sta na tekmovanju Young Lions, ki bi moralo biti v Cannesu, a je zaradi situacije s koronavirusom potekalo preko spleta, kot prva slovenska tekmovalca osvojila zlato nagrado. Zmaga na "Cannskih levih" je še toliko več vredna, ker sta bila prva v najmočnejši konkurenci 43 parov z vsega sveta v kategoriji digital.

Delo sta oddala štiri minute prepozno, a je bilo očitno tako dobro, da zamuda ni vplivala na mnenje žirije. Letos so rešitve delali za naročnika One Young World, organizacijo, ki podpira mlade vodje, ki v svetu delajo dobro, na vseh možnih dobrodelnih področjih. Izziv je bil, kako to vsebino, predvsem mlade vodje in njihove projekte, predstaviti na vpliven, privlačen način, da bodo ljudje o tem kaj prebrali in na koncu, kar je bil tudi ključen cilj, donirali. V svoji rešitvi sta Lucija in Klemen izhajala iz uvida, da so bili tudi največji in najvplivnejši vodje na svetu, kot so Elon Musk, Barack Obama in Nelson Mandela, nekoč mladi vodje. »Ampak to so bili ljudje, ki so imeli potencial, da postanejo vodje svetovnega kova. Z leti se je večala njihova prepoznavnost in s tem njihova osebna vrednost. Enako se lahko zgodi z vodji, ki jih podpira One Young World. Zato sva zasnovala kampanjo »Elons of the future«, kjer 50 mladih vodij in njihovih projektov predstavimo kot naložbeno priložnost skozi trenutno najbolj vročo digitalno tehnologijo NFT – non fungible tokens, ki nosi vrednost bodisi kosila bodisi recimo mentoriranja z mladim vodjem, vnovčljivo v naslednjih desetih letih. Donacija torej postane naložba. Posameznik si za res dostopno vrednost, po kateri kupi NFT danes in hkrati donira, morda zagotovi kosilo s predsednikom ZDA čez deset let,« sta na kratko opisala svojo rešitev.

Ker je bila podelitev na spletu, so jo spremljali z vsemi sodelavci na Agenciji 101, kjer mlada kreativca leta 2020 tudi delata. Njuni sodelavci so izjemno ponosni na "mlada leva", ki sta kot prva slovenska mlada kreativca zmagala na najpomembnejšem svetovnem kreativnem festivalu. Čestitke naj veljajo tudi iz uredništva Posavskega obzornika!

R. R., vir: Marketing magazin
« Nazaj na seznam