Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Markova nedelja in zakonski jubilanti v Cerkljah ob Krki

Objavljeno: Četrtek, 02.05.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Markova nedelja in zakonski jubilanti v Cerkljah ob Krki

16 zakonskih parov, ki je prejelo blagoslov za določeno število let skupnega življenja

Na zadnjo aprilsko nedeljo je bilo slovesno v župniji Cerklje ob Krki, kjer je v župnijski cerkvi sv. Marka - zavetnik cerkljanske župnije goduje 25. aprila - potekalo farno žegnanje s slovesno sveto mašo, med katero je 16 zakonskih parov prejelo blagoslov za določeno število let skupnega življenja.

Markova nedelja in zakonski jubilanti v Cerkljah ob Krki

Cerkljanski župnik med podelitvijo blagoslova zakoncema Andrejaš, ki v tem letu praznujeta 55 let zakona

Blagoslov domačega župnika mag. Janeza Žaklja so prejeli naslednji jubilanti: Ana in Edvard Andrejaš za 55 let zakona, Anica in Ivan Jerele (50 let), Marinka in Martin Rostohar (50 let), Vida in Albin Javornik (50 let), Anica in Franc Hribar (45 let), Jožica in Alfonz Komatar (45 let), Fani in Lojze Grojzdek (45 let), Anica in Franc Sodec (45 let), Breda in Branko Špiler (40 let), Marija in Andrej Turšič (40 let), Andreja in Janez Dušak (35 let), Anica in Martin Kodrič (35 let), Melita in Jože Baškovič (30 let), Martina in Viljem Grojzdek (30 let), Vida in Vojko Ambrožič (30 let) ter Melita in Zdravko Vegelj (20 let). 25 let skupnega življenja letos obeležujeta Justi in Vinko Škvarč, ki pa nista bila prisotna.

Župnik je zakoncem, ki so v dar prejeli uokvirjeno tako poročno kot skupinsko fotografijo, ki je nastala malo pred mašo, namenil spodbudne besede, naj še naprej ostanejo zvesti drug drugemu in da je zakon dragocena stvar, ki ji je treba neprestano posvečati pozornost. Žegnanje se je zaključilo s prijetnim druženjem pred cerkvijo, kjer ni manjkalo peciva in pijače.

R. R.
« Nazaj na seznam
»