Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mavrične gibarije v Vrtcu Mavrica Brežice – učimo in gibajmo se skupaj!

Objavljeno: Sobota, 25.05.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
vrtec_mavrica_brezice_zakljucna_prireditev (3)
V Vrtcu Mavrica Brežice je v četrtek, 23. maja 2019, potekala tradicionalna zaključna prireditev, ki jo ob vsakem koncu šolskega leta organiziramo zaposleni za družine vključenih otrok, z veseljem pa na svoje igrišče sprejmemo tudi vse ostale obiskovalce. Letošnja je bila posvečena gibanju, zato smo jo poimenovali MAVRIČNE GIBARIJE.

Številni pedagogi dokazujejo, da se otrokov um bolje razvija s pomočjo gibanja. Tudi v Vrtcu Mavrica Brežice se zavedamo, da je gibanje v tesni povezavi z otrokovim razvojem in da so primerne gibalne spodbude izjemnega pomena. Tako se že dve leti poglobljeno ukvarjamo ravno s tem strokovnim področjem. Številni obiskovalci letošnje zaključne prireditve so lahko ob sodelovanju v gibalnih aktivnostih, ki so jih pripravili strokovni delavci vrtca, dobili vpogled v različne didaktične metode, s katerimi lahko otroke (in odrasle) spodbudimo h gibanju tako, da nam le-to predstavlja vir zabave in dobrega počutja. Če se v procesu učenja počutimo sproščeno, dobro in zadovoljno, je učenje namreč veliko bolj kakovostno in učinkovito.

Novost letošnje prireditve je bilo sodelovanje staršev pri pripravi kulturnega programa na prireditvi. Tako so eno izmed točk programa izvedli tudi starši z otroki skupine Lunice (vzgojiteljica Erika Podvinski in vzgojiteljica-pomočnica vzgojiteljice Klavdija Ogorevc) pod mentorstvom Rosane Horvat, ki je prispevala tudi idejno zasnovo. Obiskovalce je pozdravila ravnateljica Silvija Komočar, nastopili pa so še otroci pevskega zborčka Vrtca Mavrica Brežice pod taktirko Tamare Lipar ter plesalke plesne pripravnice Plesnega društva Imani pod mentorstvom Jerneje Rožman in Tini Rozman. Igrišče vrtca je bilo tega sončnega popoldneva nadvse živahno, zabavno, gibajoče in nasmejano. Hvala vsem, ki ste ga pomagali soustvariti!

Upravni odbor sklada Vrtca Mavrica Brežice je organiziral pobiranje donacij, s katerimi je bilo zbranih 120,20 EUR, ki bodo namenjeni za obogatitvene dejavnosti v vrtcu. V sklad vrtca je doniral tudi HESS d.o.o., v obliki materiala za vzgojo pa donacije redno prejemamo od podjetij PAKO d.o.o., RADEČE PAPIR NOVA d.o.o. ter MUFLON d.o.o. Za vse donacije se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo!

S. K.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

05.05.2020 | Redakcija

Žganje je imelo boljši okus