Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med najboljšimi na razpisu programa Varno na kolesu tudi učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž

Objavljeno: Torek, 23.05.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
VNK_01

OŠ Sveti Tomaž, OŠ Branik, OŠ Milana Majcna Šentjanž, zmagovalne šole razpisa Postajam kolesar.

Program Varno na kolesu pod okriljem družbe Butan plin se je zaključil s sklepnim dejanjem. Na zaključni prireditvi v Ljubljani je bilo čutiti navdušenje in dobro voljo finalistov, strokovna žirija pa je za zmagovalce razglasila učence iz osnovne šole Sveti Tomaž in osnovne šole Toneta Tomšiča Knežaka. 

Opravili kolesarski izpit in dokazali, da s cestnoprometnimi predpisi ni šale

Prvo mesto je pripadlo Osnovni šoli Sveti Tomaž, ki je v vsebinskem sklopu razpisa Postajam Kolesar opravila kar največje število nalog. Učenci so za svoj trud prejeli privlačno denarno nagrado v višini 1.000 evrov, ki bo šoli zagotovila nadaljnje izvajanje prometno-vzgojnih aktivnosti ter priložnost za izboljšanje infrastrukture za varno kolesarjenje. Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž se je uvrstila na drugo mesto in prejela šolsko kolo, ki bo mladim kolesarjem omogočilo še več aktivnih izletov in športnih dni, preživetih v naravi.
VNK_02

Otroke je v slovenskem jeziku nagovoril Grzegorz Janzen, generalni direktor družbe Butan plin.

Tretje mesto si je prislužila Osnovna šola Branik, strokovna žirija pa jo je nagradila s servisom koles, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav. Kolesa bo tako temeljito pregledala in popravila strokovna ekipa ter s tem zagotovila varnost in zanesljivost koles, ki je ključnega pomena za brezskrbno kolesarjenje.

Zmagovalne šole Razpisa POSTAJAM KOLESAR so: 

1. mesto | OŠ Sveti Tomaž 
2. mesto | OŠ Milana Majcna Šentjanž 
3. mesto | OŠ Branik  
VNK_06

Otroke je s svojo glasbo navdušila Eva Boto.


Zmagovalne šole Razpisa AKTIVNO NA KOLESU so: 

1. mesto (skupno) | OŠ Toneta Tomšiča Knežak 
2. mesto (skupno) | OŠ Jurija Vege Moravče 
3. mesto (skupno) |OŠ Heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu  

Zmagovalne šole, ki so prekolesarile največ kilometrov, so: 

1. mesto | OŠ Braslovče 
2. mesto | OŠ Šmihel 

Zmagovalna šola z največjim številom učencev na športnem dnevu: 

1. mesto (skupno) | OŠ Cirkovce  
VNK_10

Po dogodku so si udeleženci lahko ogledali interaktivno razstavo Zdrava pamet, ki jo je pripravil Nik Škrlec.


Med gosti, ki so navdušili udeležence dogodka, je bil Jan Porič, nekdanji tekmovalec v spustu z gorskim kolesom, ki je delil svojo osebno izkušnjo o tem, kako mu je nošenje čelade rešilo življenje v hudi kolesarski nesreči. Mojiceja Bonte, učiteljica, knjižničarka, novinarka in priznana slovenska pisateljica, pa je poudarila pomen trajnostne mobilnosti ter predstavila svoje literarno delo, otroško slikanico Šibazajec.  

Za glasbeno popestritev in nasmejane obraze otrok je poskrbela znana slovenska pevka Eva Boto. Po dogodku so si udeleženci lahko ogledali interaktivno razstavo Zdrava pamet, ki jo je pripravil Nik Škrlec. Razstava je očarala obiskovalce z izjemno privlačnimi vizualnimi prikazi in interaktivnimi elementi, ki so jim omogočili razburljiv vpogled v kompleksno delovanje možganov. Obiskovalci so imeli med drugim priložnost spoznati, kako se možgani odzivajo na različne dražljaje iz okolice, kako vplivajo na naše ravnanje ter odločitve in kako lahko ta znanja uporabimo za povečanje varnosti med kolesarjenjem.

Vir: Butan plin, foto Nejc Fon
« Nazaj na seznam
»