Časopis za pokrajino Posavje
27.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Medgeneracijsko ustvarjanje v VGC Brežice

Objavljeno: Torek, 09.07.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Delavnica Izdelava slike

Delavnica izdelave slike

V Večgeneracijskem centru Brežice (VGC) vsako leto pripravimo počitniške aktivnosti. Vodi jih mag. Mihaela Kežman. Tako smo v prejšnjem tednu imeli medgeneracijske počitniške aktivnosti, kjer smo želeli, da se prepletata dve generaciji. Otroci so imeli veliko mero "odrasle" pomoči, njihovih nasvetov in izkušenj, starejši pa so ob otrocih uživali v njihovi svobodni ustvarjalnosti, neobremenjeni z pravili in normami, kakšni naj bi bili izdelki.

Medgeneracijski preplet se je izkazal za odličnega, skozi katerega sta obe generaciji veliko pridobili. Tako so poleg novih znanj in učenja kreativnega ustvarjanja razvijali tudi medgeneracijsko sodelovanje, solidarnost, strpnost, komunikacijo, razvijali občutek vrednosti, samorealizacije, idr.

Igranje igre Zemljo krast

Med igro Zemljo krast

Prvi dan, 2. 7., smo izdelovali sliko s servietno tehniko in dodajali tudi druge mešane tehnike. Starejši so tehnike v večini dobro poznali in so tako svoje znanje predajali naprej. Obujali smo tudi stare igre, kot je npr. "Zemljo krast". Drugi dan smo barvali majice s spreji za tekstil. Nastale so čudovite kreacije. Tretji dan pa smo imeli medgeneracijsko počitniško delavnici barvanje kamnov, pri kateri sta prav tako uživalii obe generaciji, nato pa smo skupaj odšli v Dom upokojencev, kjer smo za stanovalce pripravili krajši nastop in jim tako polepšali dan. In tako smo zopet povezali dve generaciji.

Vir in foto: mag. Mihaela Kežman, VGC Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

07.05.2020 | Redakcija

Zibelka Anastazija Grüna