Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Miklavževanje v Tržišču

Objavljeno: Ponedeljek, 06.12.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Miklavzevanje v Trziscu (2)

Miklavževanje nekoliko drugače.

Sveti Miklavž, prvi od treh dobrih mož, je v soboto, 4. 12. 2021, obiskal Tržišče. Obdaril je 200 otrok do desetega leta starosti.

Letos je zaradi trenutne epidemiološke situacije Miklavževanje potekalo nekoliko drugače, in sicer po načinu »drive-in«. Sveti Miklavž je otrokom izročil darila kar v avtomobile, jih lepo pozdravil in jim zaželel čarobne praznike. Otroci so bili srečanja z Miklavžem zelo veseli. Z iskricami v očeh in nasmehih na obrazih so se odpravili domov. Čutilo se je njihovo veselje, saj so po enoletnem premoru zopet videli svetega Miklavža. Da je bilo v Miklavževem košu veliko daril, so poskrbele članice Društva prijateljev mladine Tržišče s pomočjo donatorjev, staršev otrok in župnije Tržišče. V imenu Društva prijateljev mladine Tržišče bi se želela iskreno zahvaliti vsem donatorjem, ki so se odzvali na našo prošnjo in nam prijazno namenili svojo donacijo ter s tem omogočili izvedbo letošnjega Miklavževanja. Hvala, ker ste dobrodelni.

Pred nami so praznični dnevi, za mnoge najlepši čas v letu, ko naše domove napolnijo toplina, veselje in radost. V imenu vseh članic Društva prijateljev mladine Tržišče vsem želim vesele božične in novoletne praznike. Naj vas celo leto spremlja misel svetega Miklavža: »Če bi vsak delil, kar ima, bi vsi imeli dovolj.«

Kaja Blažič, Društvo prijateljev mladine Tržišče

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte