Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Milka Zagorc praznovala že 98. rojstni dan

Objavljeno: Četrtek, 28.11.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_4860
Tudi letos je v Domu starejših občanov Krško Milka Zagorc skupaj s prijatelji in znanci praznovala rojstni dan, že 98. po vrsti, malo prej in ponovno, kot sama pravi, na Gospodov dan.

Letos so jo kot presenečenje, žal na vozičku, svečano v dvorano pospremili mladi muzikantje (Jože Olovec mlajši in Matej Žokalj) iz Leskovca pri Krškem, veselo popoldne pa je bilo glasbeno obarvano z njenimi najljubšimi dalmatinskimi pesmimi, ki jih je prepeval vsakoletni muzikant Kasim Dučanović.
IMG_4898

Praznovanje je potekalo ob pripovedovanju veselih anekdot iz njenega življenja, hkrati pa je še vedno tudi sama zapela stare slovenske pesmi. Ena izmed anekdot je bila, kako sta se s pokojnim možem peljala z avtom v Krško, vendar je mož v bližini Krškega dejal, da se je volan pokvaril, zato sta ga peljala k mehaniku. Po strokovnem pregledu je ugotovil, da imata prazno prvo gumo, zato je bil tako trd volan.

Čeprav se ji je zdravje malo poslabšalo, se je ob koncu praznovanja zahvalila vsem udeležencem, hkrati pa je vse povabila na naslednji rojstni dan (99), saj jo druženje, veselje in dobra volja držijo pokonci.   

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce