Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli prejelo prestižno državno priznanje

Objavljeno: Torek, 26.11.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Matej Pušnik-7192
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je 20. novembra 2019 potekal Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2019, ki ga je v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije organiziral Urad RS za mladino. Nacionalni posvet mladinskega sektorja je letni dogodek, namenjen mladinskim delavcem, predstavnikom mladinskih organizacij in drugim, ki soustvarjajo vsebine za mlade, sklepno dejanje pa je bila podelitev priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto, med drugimi priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem obdobju v mladinskem sektorju, ki ga je prejelo Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli.

Na celodnevnem posvetu so bili prisotni predstavniki številnih organizacij iz vse Slovenije. Od oblikovalcev mladinskih politik so lahko iz prve roke slišali, kakšni so načrti za razvoj mladinskega dela. Med drugimi je spregovoril in na vprašanja odgovarjal minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.

Matej Pušnik-7422
Čisto ob koncu programa pa je bila na sporedu podelitev državnih priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto. Državno priznanje v mladinskem sektorju je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa jih najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela. Letos je priznanja podelil dr. Jernej Štromajer, sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki pravi, da si jemlje v čast, da lahko na dogodku, kot je ta, podeli nagrade tistim, »ki so v mladinskem delu še posebej uspešni in s svojim aktivnim in kakovostnim delom pričajo, da je za uspešno delo potrebno medsebojno sodelovanje in povezovanje, saj lahko samo tako, da stopimo skupaj, v družbi premaknemo stanje naprej«.

Nagrado za kakovostno in uspešno delo v daljšem obdobju na področju mladine je prevzela predsednica Mladinskega društva Bistrica ob Sotli Jana Tavčer, tam pa so bili še štirje predstavniki društva: Anja Lesjak, Adrijana Čede, Andrej Černelč in Manuel Šterlek. V obrazložitvi je med drugim zapisano: »Delo Mladinskega društva Bistrica ob Sotli dragoceno bogati tako Bistrico ob Sotli kot tudi celotno posavsko regijo. Društvo s svojim delovanjem pomembno prispeva k uveljavljanju mladinskega dela, pri čemer upošteva vsa načela mladinskega dela.« Celotno obrazložitev Zavoda Dobra družba, ki je bil tudi predlagatelj MD Bistrica ob Sotli, si lahko preberete tukaj.

Preostali prejemniki so Rafo Pinosa, ki je prejel državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja, ter Celjski mladinski center, ki je prejel državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju.

Prvi festival Zoranovo v Bistrici ob Sotli

V MD Bistrica ob Sotli ne počivajo, saj že prihajajoči vikend pripravljajo sploh prvo izvedbo festivala Zoranovo, namenoma pa bo potekala v petek in soboto, 29. in 30. novembra, torej na dneva, ko je nekdanja skupna država praznovala Dan republike. Organizatorji so navdušeni, da bodo v Bistrici ob Sotli gostili vrhunske umetnike: pisca in igralca Andreja Rozmana – Rozo, punk zasedbo Carina, glasbenega kritika Igorja Bašina, ki bo nastopil kot DJ Bigor, pesnika Toneta Škrjanca ter fotografa Jožeta Suhadolnika. Več o samem festivalu pa na tej povezavi.

Ekipa Mladinskega društva Bistrica ob Sotli
Foto: Matej Pušnik
« Nazaj na seznam