Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Moto srečanje v Avstriji in ogled starodobnikov v Rogaški Slatini

Objavljeno: Sobota, 16.09.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
15
Pretekli vikend so se nekateri motoristi iz Posavja odločili, da se po dolgih več kot desetih letih udeležijo verjetno enega izmed največjih moto srečanj.

Moto srečanje Harley Davidson – Faaker See je tako kot vsako leto oz. cel teden potekalo v Avstriji, za vse udeležence pa je bilo okoli Baškega jezera organizirano bivanje ali kampiranje. Panoramska vožnja je vsak dan okoli jezera potekala od jutra do večera, ponoči pa se je kot po navadi odvijal nočni program in spretnosti moto kaskaderjev. Na ogled je bilo veliko unikatnih Harleyjev, njihova značilnost pa so prestižne cene (za nekatere nedosegljive), prav tako pa njihov zvok, pa naj bo starejši ali novejši model, vsi imajo enakega. Po nekaterih informacijah se je moto srečanja udeležilo prek 50 tisoč motoristov, vsi lačni ali žejni pa so si skoraj na vsakih 100 metrov postregli s pijačo in hrano, zraven pa še na vsakem postajališču ali prizorišču poslušali različne glasbene skupine.

Po ogledu nedosegljivih motorjev, druženju s prijatelji, obujanju spominov, kako smo včasih preživeli srečanje v šotorih, smo se nekateri v nedeljo napotili še na ogled starodobnikov v Rogaško Slatino. Zopet smo lahko obujali spomine na avtomobile, ki smo jih včasih vozili oz. bili lastniki. Na prizorišču evropske ploščadi je bilo prek 50 starejših vozil, nekaj motorjev in seveda koles iz davnih časov, ki so jih vozili še pred našim rojstvom.

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini