Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na 2. Slovenski noči na Murterju se je predstavila občina Brežice

Objavljeno: Ponedeljek, 26.07.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG-a40ce683a6e475c6a82cef6b7e374d43-V
Minula petek in soboto je na otoku Murter na Hrvaškem potekala 2. Slovenska noč v skupni organizaciji Turistične zveze Murter, Občine Murter, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter predsednika in pobudnika Badminton kluba Pišece.

Na letošnjih stojnicah so se predstavili ZPTM Brežice, Discover Čatež & Brežice, podjetje Megamik Pišece, Obišči Pišece, TD Bizeljsko, vinarstvo, predelava in proizvodnja suhomesnatih izdelkov Balon Bizeljsko, županovo vino iz Vinske kleti Plevnik, penine Sandija Dušiča, DV Dolina – Jesenice ter stojnica Slovenije. Posebnost obeh večerov pa je bil bizeljski ajdov kolač, ki so ga pripravile članice Aktiva kmečkih žena Bizeljsko. Glasbeni gostje, ansambel Gorenjski kvintet, pa so poskrbeli za vrhunsko vzdušje in zabavo do jutranjih ur.
received_540191827395467.

Škof, Čanžarjeva in PalovšnikPo besedah direktorice Turistične zveze Murter Mateje Bašić so Slovenci tudi letos najštevilčnejši gostje na otoku Murter in si zaslužijo svojo noč. Verjame, da bo tako tudi ostalo. Ker pa ansambel Gorenjski kvintet igra veliko tudi v Nemčiji in Avstriji, so delček večera namenili tudi sosedom iz Avstrije in Nemčije.

20210723_235827
Občino Brežice so zastopali podžupan Bogdan Palovšnik, Katja Čanžar kot predstavnica ZPTM Brežice, Tadej Škof kot pobudnik, predsednik DZ Igor Zorčič ter si skupaj z županom Občine Murter Tonijem Turčinovim in direktorico TZ Murter Matejo Bašić ogledali stojnice in dosegli sporazum o še boljšem sodelovanju. Bil je dogovorjen tudi sporazum o sodelovanju predstavnikov Murterja na brežiški promenadi oziroma Murterskem večeru v Brežicah, na katerem se bodo gostje z Murterja predstavili tako kulinarično kot tudi glasbeno.

Lepo gesto so Brežice pokazale tudi s tem, da je bila v petek organizirana tombola slovenskih izdelkov, katere sredstva so bila namenjena za pomoč pri izgradnji vrtca na Murterju, ki ga tam nujno potrebujejo. Večji donatorji za tombolo so bili: Pivnica Reset – Brežice, Apartma Vinska trta – Jesenice na Dolenjskem, Penine Istenič – Bizeljsko, Rooms Under the Sun – Jesenice na Dolenjskem,   Društvo Vinogradnikov Dolina – Jesenice, Spirit Slovenija, Penine Sandija Dušiča – Pišece, Vinarstvo Vlado Plevnik – Pišece.

Za konec lahko dodamo samo to, da so se priprave za Slovensko noč 2022 že začele, so si bili enotni Palovšnik, Škof in Čanžarjeva.

Vir in foto: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste