Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na glasbeno sceno se vračajo 'nuklearci'!

Objavljeno: Sreda, 31.03.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
4-nuclear 2021 in ekipa

Ekipa projekta Nuclear 2021 v novomeškem studiu RSL: (stojijo od leve) Matic Ajdič, Roman Abram – Abrams, Jure Doles, Marjan Jazbec, sedita Bojan Pahljina in Miran Rudan (foto: Tomaž Pavkovič)

Po štiridesetih letih se na glasbeno sceno vrača krška rock skupina Nuclear 003, ki jo sestavljajo Miran Rudan (kitara in vokal), Roman Abram (bas) in Marjan Jazbec (bobni).

Nekdaj popularni 'nuklearci' namreč snemajo svoje komade iz začetka 80. let in v novomeškem glasbenem studiu RSL Production ob podpori članov znane rock skupine San Di Ego (kitarista Matica Ajdiča in bobnarja Jureta Dolesa) nastaja projekt, ki naj bi ga meseca maja že predstavili javnosti.

Izmed devetih skladb, ki so bile zabeležene na stari, škripajoči kaseti pred natančno 39 leti, tri v teh dneh dobivajo svežo preobleko. Prva je balada, za katero je Abram posodobil besedilo in se zanjo vsi v studiu strinjajo, da ima 'potencial hita', ostali dve pa sta menda prava 'špona', kot je bila navsezadnje večina njihove glasbe. Zdaj jih čaka še snemanje vokala, nato pa miksanje in vse, kar sodi poleg, da bodo trije 'atomski' izdelki pripravljeni za novo rojstvo.  

Roman Abram je o projektu ekskluzivno spregovoril za Posavski obzornik, ki ga boste v tiskani obliki lahko brali jutri, že zdaj pa ga lahko preberete na spletu.

Za 'pokušino' pa objavljamo kratek video, ki ga je posnel in zmontiral Tomaž Pavkovič.



S. M./P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam