Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na grad Rajhenburg prihaja Maja Keuc

Objavljeno: Sreda, 18.07.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
maja-keucjpg
V okviru koncertov iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2018 bo v soboto, 21. julija, ob 20.30 na omenjenem gradu gostovala Maja Keuc Amaya s koncertom Tribute to Soul.

Majo Keuc je širša Slovenija spoznala leta 2010 v priljubljeni oddaji Slovenija ima talent. Žirijo in občinstvo je navdušila kot nadobudna soul pevka s »črnskim glasom«. Že leto kasneje je Slovenijo zastopala na festivalu Pesmi Evrovizije v Düsseldorfu in dosegla najboljšo slovensko uvrstitev, odkar obstajajo polfinalni večeri. V sodelovanju s skupino Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR je izdala prvi album z naslovom Po Viharju, leto kasneje pa svoj solo album Indigo. V letu 2016 je z odliko zaključila študij glasbe v Rotterdamu, trenutno pa živi in uspešno ustvarja v Skandinavski prestolnici glasbe – Stockholmu.

Na koncertu »Tribute to Soul« se nam bo Maja predstavila v družbi Mihe Koretiča (kitara), Doriana Grande (bobni) in Jerneja Kržiča (bas). Repertoar predstavlja poklon najimenitnejšim imenom soul/blues glasbe zadnjih 60 let, seveda pa bomo lahko slišali tudi Majine avtorske skladbe.

Več na spletni strani gradrajhenburg.si/prireditve/maja-keuc-amaya-tribute-to-soul

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam