Časopis za pokrajino Posavje
7.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na jesenskem roku poklicne mature Mateja Suban zlata maturantka ETrŠ Brežice

Objavljeno: Četrtek, 12.09.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
etrs brezice-jesenski rok mature

Ravnateljica ETrŠ dr. Mojca Tomažin z odličnjakinjo Laro Abram in zlato maturantko Matejo Suban ter tajnik ŠMK Boris Ambrož

Včeraj smo na Ekonomski in trgovski šoli Brežice svečano podelili spričevala poklicne mature vsem dijakom, ki so jo uspeli dokončati v jesenskem roku. Ta je potekal med 24. avgustom in 2. septembrom.

Prisotnim je na podelitvi spričeval rezultate predstavil tajnik ŠMK Boris Ambrož, ki je posebej izpostavil odlične rezultate tudi na tem roku, na katere smo upravičeno ponosni. Maturo je opravljalo 11 kandidatov (osem rednih dijakov in trije samoizobraževalci), uspešnih je bilo osem, kar znaša 72,3 %. Med njimi pa smo dobili tudi dve novi odličnjakinji Laro Abram in Matejo Suban, ki je hkrati postala tretja zlata maturantka generacije 2019.

Vsem uspešnim je čestitala tudi ravnateljica dr. Mojca Tomažin, ki je poudarila, da se zelo veseli novih uspehov zlasti na jesenskem roku in da upa, da bodo maturanti nadaljevali na poti, ki so si jo začrtali in omogočili z izobraževanjem na naši šoli. Nekateri med njimi so že zasedli nova delovna mesta, drugi pa bodo nadaljevali s študijem. Naj jim bodo znanje in veščine, ki so jih pridobili v srednji šoli, dobra popotnica v življenju, spomini na lepe skupne trenutke pa naj ostanejo za vedno.

Tekst in foto: Metka Galič
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti