Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na OŠ Cerklje ob Krki že praznično vzdušje

Objavljeno: Nedelja, 25.11.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
os_cerklje_dobrodelni_dogodek11

Stojnice so ponujale marsikaj ...

Osnovna šola Cerklje ob Krki je s sobotno dobrodelno prireditvijo Prazniki nas povezujejo že dodobra zakorakala proti prihajajočemu prazničnemu mesecu in vsemu, kar pripada zraven. Pred šolo in v prostorih vrtca je potekal t. i. bazar s stojnicami, v jedilnici šole pa kulturno-glasbeni program.

os_cerklje_dobrodelni_dogodek36

Kulturno-glasbeni program je potekal v jedilnici šole.

Na različnih stojnicah z ustvarjalnimi ročnimi izdelki učencev šole (npr. piškoti, voščilnice, adventni venčki, marmelada, vroča čokolada, domači rezanci in mlinci, okraski, drugi ročni izdelki), kjer so stali učenci, starši in učitelji, je bilo vseskozi zelo živahno. Vmes se je odvil program, ki so ga z različnimi točkami zapolnili učenci šole in otroci vrtca. Predstavili so se vrtičkarji pod vodstvom Monike Trefalt, harmonikarja Jakob Drečnik in Urh Kodrič, osmošolki Petra Sintič in Patricija Starčevič Teodorovič z recitacijama, učenci 1. razreda pod mentorstvom Jasmine Vučič so zaplesali, Hajdi Haler je zapela, nastopil je tudi šolski bend pod vodstvom Tatjane Špan, s plesno točko so se predstavile učenke 7. razreda, ki obiskujejo interesno dejavnost ples pod vodstvom Asje Omerzu, ter še z eno recitacijo osmošolka Tinkara Lovše. Kot glasbeni gost se je predstavil kantavtor Peter Dirnbek, domačin iz Cerkelj. Povezovalca programa sta bila Pia Jaklič in Matevž Preskar. Zbrane so pozdravili in nagovorili v. d. ravnateljice OŠ Cerklje ob Krki dr. Maja Matrić, bivša ravnateljica šole in po novem predstavnica Zavoda RS za šolstvo dr. Stanka Preskar, ki je svoji naslednici zaželela veliko uspeha, obenem pa dejala, da se bo še naprej trudila pomagati cerkljanski šoli, pa čeprav v drugi funkciji, župan Ivan Molan in Estera Gramc Žičkar v imenu šolskega sklada, za katerega so zbirali prispevke na prireditvi. Slednja je poudarila pomen dobrodelnosti in dejala, da je lepo in vredno odpreti srce za svoje otroke. Na dogodku je bil prisoten tudi poslanec Igor Zorčič.

Ves čas je potekal tudi bogat srečelov z lepimi in uporabnimi nagradami, obiskovalci pa so se lahko tudi pogreli in posladkali z vročo čokolado in čajem. Za šolski sklad so samo v soboto zbrali skoraj 2600 evrov, kar pa še ni bil končni znesek. V nadaljevanju objavljamo zahvalo za pomoč na dobrodelnem dogodku Prazniki nas povezujejo v. d. ravnateljice dr. Maje Matrić in vodje dogodka Asje Omerzu.

V preteklih letih smo s skupnimi močmi zbrali že veliko sredstev, ki so pripomogli k lažji izvedbi nadstandardnih dejavnosti na Osnovni šoli Cerklje ob Krki. Z letošnjim dobrodelnim dogodkom »Prazniki nas povezujejo« pa smo zopet poskrbeli, da bo naš šolski sklad učencem lažje in v večji meri lahko pomagal pri financiranju plavalnih tečajev, šol v naravi in drugih plačljivih dejavnostih. Pri zbiranju sredstev smo bili izjemno uspešni, kar nam je v veliki meri uspelo zaradi pomoči različnih donatorjev. Končni znesek vseh zbranih sredstev znaša rekordnih 3.451,29 €.

Hvala vsem, ki so se nam pridružili tudi letos in prispevali svoj košček k lepšemu jutri vseh učencev naše šole. Hvala tudi cerkljanskemu župniku mag. Janezu Žaklju, ki je
glas o naši prireditvi razširil še med ostale ljudi in nam omogoča, da izdelke po prostovoljnih prispevkih ponudimo tudi ljudem pred cerkvijo. Veseli smo Vaše pomoči, tako v obliki donacij in izdelkov za srečelov kakor tudi v obliki priprave in organizacije dogodka.

HVALA še enkrat!


R. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki