Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Planino vabi razgled, pa tudi srnica Bambi

Objavljeno: Ponedeljek, 07.09.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
IMG_20200906_150814

Nad srnico so navdušeni zlasti otroci.

Priljubljena točka številnih pohodnikov, kolesarjev in izletnikov je tudi Planina nad Podbočjem, ki nudi slikovit razgled nad širšim Krško-brežiškim poljem s Posavskim hribovjem v ozadju. Na Izletniški kmetiji Stipič pa obiskovalce pričaka še posebna atrakcija - udomačena srnica Bambi.

Stipičevi so zapuščeno srnico pred štirimi meseci našli v travi nedaleč od svoje domačije. Kot pravi Lidija, ki skupaj z možem Ervinom in ob pomoči otrok vodi izletniško kmetijo, jo je mama verjetno zapustila zaradi pomanjkanja mleka, če je ne bi rešili, pa bi kaj hitro postala plen bodisi krokarjev bodisi domačih živali. Pri življenju so jo obdržali s hranjenjem s pomočjo stekleničke, v katero so dali razredčeno kravje mleko z dodatkom medu. "Zrasla je praktično na naših kolenih," pove Lidija.
IMG_20200906_154110

Razgled z bližnje Glavice


Po štirih mesecih je Bambi, kot so jo poimenovali, zdrava, zvedava in korajžna srnica, ki se prosto sprehaja po Stipičevem dvorišču in bližnji okolici ter tudi med njihovimi gosti, posebej navdušeni so nad njo seveda otroci. Kot pravi Lidija, se zavedajo, da jo bo slej ali prej zvabilo njeno naravno okolje, pri čemer upajo, da jih bo prišla še kdaj obiskat ...

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!

19.05.2020 | Oglas

Igrače