Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na ponovitev izpitne vožnje tudi v Krškem

Objavljeno: Petek, 09.07.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Več kot 200 voznikov se je doslej že preizkusilo v akciji Ponovno na izpitno vožnjo

Več kot 200 voznikov se je doslej že preizkusilo v akciji Ponovno na izpitno vožnjo

​Več kot 200 dolgoletnih voznikov v osmih slovenskih krajih je doslej pod okriljem akcije Ponovno na izpitno vožnjo že preizkusilo svoje vozniške spretnosti v praksi. Letos v največji slovenski zavarovalnici z uspešno akcijo nadaljujejo. 

Pod budnim in strokovnim očesom učiteljev vožnje bodo lahko svoje vozniške spretnosti konec poletja preizkušali tudi v Krškem. Posavje pa bo letos bogatejše še za dva sistema za umirjanje prometa in preprečevanje nesreč na prehodih za pešce.
 
Pod okriljem akcije Ponovno na izpitno vožnjo bo v šestih slovenskih mestih na voljo 190 terminov voženj. V Posavju se bodo vozniki preizkušali 8. septembra. Na ponovno opravljanje izpitne vožnje se lahko posamezniki prijavijo sami, lahko pa povabijo prijatelja.
Skupaj umirjamo promet
V spremstvu učitelja vožnje AMZS bosta preizkusila svoje vozniške veščine. Izmed obeh bo učitelj vožnje razglasil zmagovalca.
 
Umirjajo promet na Raki

V največji slovenski zavarovalnici se sicer z raznovrstnimi aktivnostmi že vrsto let trudijo izboljšati črne statistike na slovenskih cestah. Z novim prikazovalnikom hitrosti »Vi vozite« so opremili tudi nevarni odsek na regionalni cesti skozi Rako pri tamkajšnji osnovni šoli, ki predstavlja šolsko pot do šole in tamkajšnjega vrtca in kjer je hitrost omejena na 30 km/h. Po prvem tednu postavitve prikazovalnika se je delež prehitrih voznikov zmanjšal za 3 odstotke, in sicer iz 20 odst. na 17 odst., s čimer je cesta postala še varnejša za najmlajše.
 
Opozarjal bo pešce in voznike

Do konca jeseni bodo v Posavju pod okriljem Triglava postavili še en sistem COPS@zebra, ki pešce opozarja na bližajoča se vozila in na njihovo hitrost. Hkrati voznike v vozilih opozarja na prisotnost pešcev, ki že prečkajo cesto ali to nameravajo storiti. Z njim bodo opremili prehod za pešce na prometni Černelčevi ulici v Brežicah (pri zdravstvenem domu), ki ga vsakodnevno prečkajo številni pešci, med katerimi so tudi otroci na poti v šolo in vrtec. V zadnjih letih so imeli na tem odseku dve prometni nesreči, v katerih so bili udeleženi pešci.

Vir: ZavarovalnicaTriglav 
« Nazaj na seznam