Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na prazničnem rokodelskem sejmu v Posavskem muzeju Brežice velika izbira za darila najdražjim

Objavljeno: Ponedeljek, 05.12.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
pmb_praznicni_rokodelski_sejem (36)

Dobri mož je vsem po vrsti z veseljem ponujal čokoladne bombone.

Pred prihajajočimi prazniki so v Posavskem muzeju Brežice tudi letos poskrbeli za praznično obarvan rokodelski sejem, ki je pod paviljon na grajskem dvorišču privabil 18 ponudnikov, ki so na praznično obloženih mizah ponujali številne izdelke, primerne tudi za darilo najdražjim. Dogodek je potekal včeraj, 4. decembra, pozno popoldne v sklopu Prve nedelje v muzeju.

Po besedah Boštjana Kolarja iz PMB so se odločili, da bodo letos praznično rokodelsko tržnico oz. sejem pripravili že malo prej (zadnja leta je bila po navadi vedno tretjo nedeljo v decembru). Zadovoljni so bili z odzivom rokodelcev, ki so prišli ponujat svoje izdelke iz Posavja, Dolenjske, Bele krajine in celo območja Celja. Reden gost tovrstnih sejmov je tudi izdelovalec starih glasbil Vlado Nunčič, ki je z lajno in oprekljem poskrbel tudi za prijetno glasbeno vzdušje, s prepevanjem pa se mu je pridružila Karmen Gajšek, tudi ena od ponudnikov na sejmu. Kolar je še omenil, da so prvič uporabili tudi nove grelnike, s katerimi so poskrbeli, da je bilo predvsem tistim za stojnicami vsaj malce topleje.
pmb_praznicni_rokodelski_sejem (11)

Vlado Nunčič in Karmen Gajšek


Med 18 ponudniki so bili tokrat naslednji: Zveza Sonček - VDC Sonček Krško, Erika Zupančič (E+VITA), Tanja Sluga (Hiša Nature), Nina Kolar (Unikatnica), Petra Novak (PeNo), Božica Kerin, Sonja Klemenčič, Tatjana Flajnik, Štefka Breznikar, Karmen Gajšek, Slobodana Slak (UniLestetica), Sabina Dobršek Mladkovič, Čebelarstvo Černelč, Polona Žabkar Širec, Manca Grubič (Manca, narejeno s srcem), Branka Markelj, Miranda Seničar in Vlado Nunčič.
brezice_praznicna_osvetlitev (9)

Letošnja okrasitev po glavni brežiški ulici je drugačna kot prejšnja leta.


Vmes je navzoče obiskal tudi Dobri mož, s katerim so se lahko tudi fotografirali, potekale so tudi zabavne in poučne delavnice z ustvarjanjem zelenih smrečic pa tudi sladka ustvarjalnica z okraševanjem piškotov v obliki krškopoljca.

V fotogaleriji si lahko ogledate tudi nekaj fotografij letošnje praznično osvetljene glavne brežiške ulice.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte