Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Prekopi so uresničili dolgoletno željo po športnem igrišču

Objavljeno: Sreda, 04.08.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
1627931112345

Zagorc, Petretič in povezovalka Barbara Gal

Kot smo pred časom že poročali, so v minulih letih na nekdanji vaški gmajni pri Gornji Prekopi vaščani Dolnje in Gornje Prekope ter Dobrave pri Kostanjevici uredili večnamenski športni objekt, 24. julija pa so ga tudi uradno odprli.

Kot je povedal predsednik PGD Prekopa, ki je vodilo udarniške akcije za ureditev objekta, Robert Zagorc, se je želja po športnem igrišču v teh krajih prelivala iz generacije v generacijo, dokler ni pred štirimi leti dozorela in so skovali načrt, kako jo uresničiti. »S skupnimi močmi smo prišli vse od temeljev do vrha. In prav zaradi tega načrta lahko danes stojimo tu, na novem igrišču, ki je bil pred desetimi leti le neumna otroška želja. Naredili smo korak naprej in zgradili objekt, ki bo navdih in spodbuda mnogim prihodnjim generacijam, da obujejo športne copate in se lotijo športa.
1627930996343

Novo igrišče s spremljevalnim objektom

Iskreno pa upam, da je bil ta projekt spodbuda tudi vsem, ki so ta načrt pomagali uresničiti in so dokazali, da lahko pretekle sanje skupaj spremenimo v prihodnja dejanja. Vsi skupaj smo lahko ponosni na dosežek, ki smo ga dosegli s skupnimi močmi,« je dejal Zagorc ter se zahvalil vsem za mnoge vložene ure dela, podarjena denarna sredstva, hrano in pijačo ter Občini Kostanjevica na Krki za posluh pri projektu.

Zbranim na odprtju je spregovoril tudi kostanjeviški župan Ladko Petretič in pohvalil domačine za uresničitev projekta. Ob tej priložnosti je podelil bronasti in zlati znak Civilne zaščite članoma PGD Prekopa Viktorju Simončiču in že omenjenemu Zagorcu. 
1627931183121

Otvoritveno tekmo so posvetili pokojnemu Marjanu Galu.

Novo igrišče je blagoslovil kostanjeviški župnik Jože Miklavčič.

Otvoritveno igro nogometa so posvetili Marjanu Galu, ki je bil velik pobudnik za izgradnjo vaškega igrišča, a ga žal ni dočakal. Otvoritveno podajo sta z žogo, ki jo je Gal kupil prav v namen za otvoritev igrišča, izvedla Jože Tršinar in Silvo Drmaž, s katerima je preigral veliko nogometa.

P. P., foto: PGD Prekopa

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

15.09.2021 | PANORAMA

40 let PGD Rožno

18.09.2021 | PANORAMA

Most v rož’cah