Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na prvo adventno nedeljo najslajši grajski dan v letu

Objavljeno: Ponedeljek, 28.11.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
rajhenburski dan cokolade (13)

Utrinek s čokoladnega dne

Po dveh letih se je v včerajšnjem popoldnevu na grad Rajhenburg vrnil najslajši dan v letu – dan čokolade. Letos je ta ob ponudbi raznolikih čokoladnih in darilnih proizvodov potekal tudi v znamenju družinskega ustvarjanja v več organiziranih delavnicah, sta povedali koordinatorki čokoladnega dneva Anita Radkovič in Zinka Junkar iz Kulturnega doma Krško.

»Dan čokolade smo letos načrtno zamaknili v zadnji vikend v novembru, da ta v današnjem dnevu sovpade z adventno nedeljo. Obiskovalcem smo omogočili nakup prazničnih darilc, obenem pa smo želeli tematsko nameniti dan družinam, da lahko te ustvarjajo v več čokoladnih delavnicah izdelovanja čokoladnih lizik, prazničnih čokoladnih figuric, pa kroglic in likerja. Za otroke prve triade šol smo pripravili tudi delavnico izdelovanja darilnih vrečk, tako za otroke, kot odrasle pa se je zvrstila tudi bobnarska delavnica na afriških tolkalih pod vodstvom izvrstnega bobnarja Issiake Sanouja iz Burkine Faso, pod vodstvom katerega je nastopila tudi tolkalna zasedba Farafinslo,« je povedala med drugim Radkovič.

rajhenburski dan cokolade (15)
Ob tem so za otroke pripravili tudi iskanje čokoladnih zakladov, vodene obiske po razstavi Trapisti v Rajhenburgu in voden ogled po grajski peninoteki z degustacijo. V kleti pod romansko dvorano so stojnice s prodajnimi sladkimi in drugimi izdelki obložili ponudniki Kunej Vino in čokolada iz Brestanice, Čokoladnica La chocolate iz Ljubljane, krški zastopnik Torras čokolade, Muzejska trgovina gradu Rajhenburg, prav tako pa so se lahko obiskovalci posladkali s ponudbo čokoladnih slaščic in z vročo čokolado v grajski Restavraciji A3. Čokoladni dan je s koncertom zaokrožil duet Klara in Lovro.

B. M.
« Nazaj na seznam
»