Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na prvo adventno nedeljo že 27. koncert Klic dobrote v Brežicah

Objavljeno: Petek, 06.12.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Jure, Rok in Jelka,

Nastop Roka Ferenčaka in Jelke Žnideršič ob kitarski spremljavi Jurija Žnideršiča

Župnijska Karitas Brežice je 1. decembra, na prvo adventno nedeljo, v Domu kulture Brežice ponovno priredila dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je bil že 27. po vrsti. Koncert je sklenil Teden Karitas, ki je letos potekal pod geslom "Dobro iz vsakega srca".

Brežiško Karitas so s svojo prisotnostjo in darežljivostjo podprli tako nastopajoči, ki so se odrekli honorarju, kot tudi polna dvorana obiskovalcev, ki so prispevali prostovoljne prispevke. Na brežiškem odru so se predstavili: ansambel Mladi Pomurci, Anja Žabkar ob klavirski spremljavi Andreja Resnika, otroci Vrtca Mavrica Brežice, Farovška deca, učenci Glasbene šole Brežice, Ženski pevski zbor Mravljice Bizeljsko, Rok Ferenčak in Jelka Žnideršič ter Lojze Ogorevc in Mladi pišečki kvintet. Koncert sta tako kot že zadnja leta povezovali Janja in Zala Rostohar.

Ob koncu se je brežiški župnik Milan Kšela zahvalil vsem ljudem dobrega srca, ki so namesto vstopnic s prostovoljnimi prispevki zbrali 1700 evrov, s katerimi bodo lahko sodelavci ŽK Brežice v prihodnjem letu pomagali marsikateri družini v stiski.

R. R., foto: Boris Kovačič
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce