Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na senovski šoli poteka projekt XIV. divizija »nabira kilometre«

Objavljeno: Četrtek, 11.02.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
20210206_174138

Do sedaj so senovski učenci in zaposleni na šoli prehodili že 950 km

"Dnevi, tedni in celo že meseci so drugačni, kot smo jih bili vajeni. Virus in z njim povezana epidemija nam krojita življenje. Vemo, da pridno delate od doma za šolo, da razumete nastalo situacijo in verjamemo tudi, da si vzamete čas za rekreacijo - igro, sprehod. Ali ste pripravljeni sprejeti še en izziv? Bo prijeten, odpeljal vas bo v naravo, kjer boste odmislili vsakdanje tegobe. Imenuje se XIV. divizija "nabira kilometre". No, nabirali jim bomo mi vsi, tvoje sošolke, sošolci, učitelj, učiteljica, zaposleni na šoli. Vse podrobnosti te čakajo v priponkah. Pridruži se nam!"

S temi besedami smo nagovorili učence v zadnjem tednu januarja. S projektom smo namreč začeli 6. februarja, ko je XIV. divizija stopila na slovenska tla, zaključili ga bomo 25. februarja, ko je prispela na cilj.

Naš projekt smo poimenovali tako, ker:
  • naša šola nosi ime po XIV. diviziji,
  • je Senovo neposredno povezano z boji XIV. divizije,
  • moramo v teh časih stopiti skupaj in biti povezani, kot so bili takrat borci XIV. divizije.
Čemu smo pripravili projekt?

Screenshot Decat Coach
Glavni cilj projekta je spodbuditi učenke in učence ter zaposlene Osnovne šole XIV. divizije Senovo k aktivnemu življenjskemu slogu. Čas je, da se zdramimo in pogledamo svet z vedrejšim obrazom. Prav to bomo storili tudi v okviru omenjenega projekta. Učenci in zaposleni na Osnovni šoli XIV. divizije Senovo bomo »nabirali kilometre«. Vsak kilometer na sprehodu, lahkotnem teku, krajšem ali daljšem pohodu ŠTEJE. Poleg tega pa hoja dobro vpliva na naše duševno in telesno počutje! Če je to zmogla v vojni, mrazu, snegu in vetru XIV. divizija, zmoremo danes tudi mi na pohodnih poteh, gozdnih stezicah, ob potokih, po prostranih poljanah, skozi skrivnostne gozdove.

Za učence in zaposlene smo pripravila navodila, vabilo in zapis o pomenu pohoda XIV. divizije. Naše skupne kilometre (naše zmage!) spremljamo in bogatimo tudi s simpatičnimi fotografijami in z lastnimi izjavami na posebni spletni strani: https://xivkoraka.wixsite.com/nabiramo-kilometre, ki je zaživela ob projektu XIV. divizija »nabira kilometre«. Izziv je prehoditi razdaljo, ki jo je premagala XIV. divizija na slovenskih tleh v 19 dneh (180 km). Z veseljem in navdušeni lahko povemo, da smo v treh dneh »nabrali« že preko 950 kilometrov. Le kakšna bo končna številka? Po poteh vsak zase, a z mislimi močno povezani, gremo v akcijo!

V imenu tima za pripravo projekta: Irena Škoberne
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek, a brez karnevala

17.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek na Velikem Obrežu

17.02.2021 | PANORAMA

Danes je pepelnična sreda

21.02.2021 | PANORAMA

Prvi znanilci pomladi