Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na SIC Brežice s prireditvijo obeležili dan državnosti in začetek počitnic

Objavljeno: Nedelja, 26.06.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_20220624_094329

Nastopajoči dijaki in profesorica Mileva Kralj Buzeti

Zadnji dan pouka je na Strokovno izobraževalnem centru Brežice potekal slovesno in veselo. Najprej so dijaki s slavnostno prireditvijo pod delovnim naslovom Dan državnosti – pozdrav poletju v šolski avli obeležili dan državnosti. Prireditev sta skupaj z dijaki pripravili profesorica zgodovine Ines Pšeničnik in profesorica umetnosti Mileva Kralj Buzeti.

Dijaki, ki so sodelovali pri prireditvi, so bili Stella Cerjak, Ana Travnikar, Manca Mihelin, Barbara Cvetko, Ines Bizjak in Brina Budič. S prepletom odlične glasbe in petja, izvedbo izjemne kantavtorske pesmi Brine Budič ter interpretacijo zgodovinskih utrinkov osamosvojitve Slovenije so navdušili prisotne dijake in profesorje ter jih vesele popeljali na misel o prihajajočih počitnicah. Zbranim je spregovorila tudi ravnateljica dr. Mojca Tomažin, ki je poudarila, da je za vsemi nami zelo naporno šolsko leto, polno novih izzivov in tudi izvedbe prvega šolskega plesa. Kljub temu smo ponosni na naše dijake in na njihovo odgovorno vedenje, kar nam omogoča, da smo še vedno šola brez varnostnika.

Po prireditvi so dijaki prejeli spričevala in se še zadnjič to šolsko leto družili s svojimi razredniki, preden bodo odšli na počitnice. Želimo jim veliko poletnih užitkov, sproščenih dni in nove energije, ki bo septembra potrebna za uspešno novo šolsko leto.

Tekst in foto: Ines Pšeničnik in Metka Galič
« Nazaj na seznam
»