Časopis za pokrajino Posavje
28.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Zdolah pionirsko tekmovanje za pokal Marjana Molana

Objavljeno: Sreda, 04.10.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
gasilski dan na zdolah (14).

Zmagovalni gasilski podmladek PGD Zdole

Minulo soboto, 30. septembra, so v Prostovoljnem gasilskem društvu Zdole 72-letni jubilej delovanja obeležili s prvim gasilskim pionirskim tekmovanjem, ki so ga posvetili in poimenovali po preminulem aktivnem članu, častnem poveljniku in dolgoletnem mentorju gasilskega podmladka Marjanu Molanu.

gasilski dan na zdolah (20).

Sodniški zbor

Celodnevno dogajanje so popestrili s tekmovanjem pionirskih ekip, s predstavitvijo gasilske opreme, temeljnih postopkov oživljanja, z uporabo defibrilatorja in za sprostitev še z animacijo otrok in mladine, za katere so postavili napihljiva igrala. Kot se za »zdolski gasilski dan« spodobi, so za tekmovalce in obiskovalce pripravili tudi pogostitev.

gasilski dan na zdolah (18).
Na tekmovanje se je prijavilo kar 16 pionirskih ekip iz Gasilske zveze Krško. »Neizmerno pa smo bili ponosni,«, so zapisali v PGD Zdole, »da je na 1. Pionirskem tekmovanju za pokal Marjana Molana zmagala domača enota - pionirji PGD Zdole. Počaščeni smo, da smo po tolikih letih uspeli uresničiti skrito Marjanovo željo, na katero nas je spomnil član in Marjanov dolgoletni prijatelj Darko Toplišek, rekoč: »zagotovo je bil danes Marjan z nami,« kar nam je res seglo do srca.«

V PGD Zdole se za uspešno izvedbo in podporo gasilskega memoriala zahvaljujejo GZ Krško, tekmovalnim ekipam, njihovim mentorjem, staršem, obiskovalcem ter vsakomurj, ki je s svojo udeležbo popestril druženje in gasilske aktivnosti.

Na pomoč!

Vir in foto: PGD Zdole
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

13.04.2023 | Oglas

EKO okusi Slovenije na Vidmu

20.05.2020 | Sporočilo

Skrb za telo in um v objemu narave

28.09.2022 | Sporočilo

Voda – najdragocenejša dobrina