Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Največ znanja na Eko kvizu pokazali šolarji iz Globokega

Objavljeno: Petek, 14.02.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Učenke in učenci iz OŠ Globoko blestijo v poznavanju okoljskih tem (Foto Komunala Brežice)

Učenke in učenci iz OŠ Globoko blestijo v poznavanju okoljskih tem (Foto Komunala Brežice)

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, veliko pozornosti namenjajo okoljskemu ozaveščanju predšolskih in osnovnošolskih otrok. Že peto leto zapored skupaj z učitelji izvajajo ekološki projekt Ohranimo čisto okolje. V sklopu projekta so izpeljali Eko kviz za 6. razrede v sedmih brežiških osnovnih šolah.

Na Eko kvizu, kjer so obravnavane teme od virtualne vode, ponovne uporabe do ogljičnega odtisa, so se najbolje odrezali učenke in učenci 6. razreda Osnovne šole Globoko. Za svoje odlično poznavanje ekoloških tem so bili nagrajeni z vstopnicami za kino.

»V okviru projekta bomo v tem šolskem letu obiskali vrtce, osnovne in srednje šole v občini.
Zmagovalcem Eko kviza 2020 sta plaketo in nagrado izročili koordinatorica projekta Jasmina Butara i

Zmagovalcem Eko kviza 2020 sta plaketo in nagrado izročili koordinatorica projekta Jasmina Butara i

Odziv udeležencev je vsako leto izredno pozitiven, otroci so dovzetni za ekološke teme, izražajo skrb do okolja, živali in soljudi ter so naši največji zavezniki pri varovanju okolja,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice. Učenci se na delavnicah, ki jih izvajajo strokovni sodelavci Komunale, seznanijo s skrbnim ravnanjem z naravnimi dobrinami, s ponovno uporabo in s pravilnim ravnanjem z odpadki. Iz odpadnih materialov izdelajo uporabne izdelke, kot so denarnica iz tetrapaka, ptičja krmilnica iz odpadne plastenke, mini kompostnik in podobno.

Vir: Komunala Brežice
« Nazaj na seznam