Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Naravoslovni dan Festival zdravja na OŠ Cerklje ob Krki

Objavljeno: Sreda, 15.05.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
vojašnica 24
V soboto, 11. 5. 2019, je v okviru projekta POGUM na OŠ Cerklje ob Krki potekal naravoslovni dan z naslovom Festival zdravja. V sodelovanju s PGD Cerklje ob Krki in PGD Pirošica smo izvedli vajo evakuacije, v katero je bila vključena tudi Vojašnica Jerneja Molana, in sicer z reševanjem ponesrečenca s pomočjo helikopterja. Učenci so si lahko po ogledu vaje pobliže ogledali tudi helikopter.

V drugem delu naravoslovnega dne so potekale različne zanimive in poučne delavnice (Skrite pasti v prehrani, Joga za otroke, Prva pomoč, Tehnike sproščanja, Prikaz nordijske hoje, Ženski nogomet, Atletski poligon in Ogled gasilskega vozila), na katerih so učenci z veseljem sodelovali.

Pridružilo se nam je tudi kar nekaj staršev in ostalih krajanov, ki so se lahko udeležili štirih delavnic, katere smo organizirali v sodelovanju z Zdravstvenim domom Brežice in Centrom za krepitev zdravja. Potekalo je merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka, lahko so se urili v tehnikah sproščanja, se seznanili s prikazom nordijske hoje ter preverili telesno pripravljenost v delavnici z naslovom »Ali sem fit?«.

Vsebine so bile zelo zanimive in poučne, zato je naravoslovni dan zelo hitro minil. Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo PGD Cerklje ob Krki, PGD Pirošica, Vojašnici Jerneja Molana, Centru za krepitev zdravja ZD Brežice, zdravnici Hani Škaler in reševalcem ZD Brežice, Atletskemu klubu Brežice, nogometašicama Barbari Mišić in Maji Žnidarič ter njuni trenerki Ramizi Seferović iz ŽNK Brežice.

Vodja ND Martina Kos
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu