Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Natečaj Moja dežela - lepa in gostoljubna

Objavljeno: Sobota, 30.07.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Komisija TZS na Lisci

Strokovna komisija TZS je obiskala Lisco kot priljubljen izletniški kraj ter se v trškem dvorcu v starem sevniškem mestnem jedru ...

Vseslovenski natečaj Moja dežela - lepa in gostoljubna je že uveljavljeno tekmovanje, kjer strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje in izbira najlepša in najbolj gostoljubna slovenska mesta, vasi, izletniške kraje, kampe, glampinge, hostle, bencinske servise Petrol in tematske poti ter mestna, trška in vaška jedra. 

Komisija TZS v Sevnici

… srečala tudi s predstavniki lokalne skupnosti in turističnimi delavci ter lokalnimi ponudniki.

Strokovna komisija je v tem tednu obiskala tudi Sevnico, ki sodeluje v natečaju kar v treh kategorijah, in sicer mesto Sevnica v kategoriji manjših mest, Lisca kot izletniški kraj in pot Gozd je kultura v kategoriji tematskih poti. Komisija se je v četrtek srečala tudi s predstavniki lokalne skupnosti, društvi, turističnimi delavci in lokalnimi ponudniki, kjer je v pogovoru pridobila dodatne informacije o turističnih programih, investicijah in splošnem utripu turizma v občini in še posebej na nominiranih lokacijah.

Hkrati z ocenjevanjem pa v času od 15. julija do 9. septembra poteka tudi spletno glasovanje, kjer vsak lahko odda svoj glas za svoj priljubljeni kraj oziroma turistično točko. Spletno glasovanje poteka preko spletne strani Turistične zveze Slovenije (www.turisticna-zveza.si). Po zaključenem glasovanju bodo trije nominiranci iz vsake kategorije prejeli posebno priznanje turistične zveze za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj po izboru ljudstva.

Vir: Občina Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte