Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ne zamudite priložnosti in si oglejte park Castles

Objavljeno: Ponedeljek, 17.07.2017    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_20170707_085025

Park Castles je edinstvena razstava, prva tovrstna v Evropi, in predstavlja 15 skrbno izbranih svetovnih gradov in dve zgodovinski bitki.

Park Castles je edinstvena razstava, prva tovrstna v Evropi, in predstavlja 15 skrbno izbranih svetovnih gradov in dve zgodovinski bitki. Makete so narejene ročno v razmerju 1:75 in 1:100, izdelovalci pa so izredno marljivo izdelali vsako od njih in fotografsko natančno upodobili najmanjše podrobnosti arhitekture, opreme in pokrajine. Presenetila vas bo večplastna osvetljava gradov, saj si jih je namreč moč ogledati v dnevni, večerni in nočni podobi. Gradovi so prikazani v različnih letnih časih. Za vse navdušence zgodovine in zanimivih legend so na voljo tudi dodatna gradiva. Zvočni vodnik razkriva mnoge zanimivosti, neverjetne legende in presenetljiva dejstva. S pomočjo posebne 3D foto slike lahko obiskovalec sprosti domišljijo in v objektiv ujame svojo zgodbo.

Razstavni prostor ima tudi posebne kotičke za počitek, kjer lahko obiskovalec občuduje lepoto gradov tudi sede. Za najmlajše obiskovalce je na voljo otroški kotiček. Park Castles bo v Termah Čatež le še do konca avgusta, zato ne zamudite priložnosti in si oglejte razstavo po znižani ceni (na blagajni omenite, da ste iz Posavja!). Več info o projektu na www.maligrad.si ali na FB: Castles - park miniatur.

Vir: Castles - park miniatur
« Nazaj na seznam
»