Časopis za pokrajino Posavje
18.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nepozabno taborjenje na Jezerskem

Objavljeno: Petek, 02.08.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
_DSC9704

Brežiški planinci pred Češko kočo (foto: Matej Petrič)

Od 6. do 13. julija 2019 je na Jezerskem potekal družinski planinski tabor v organizaciji PD Brežice. Kampirali smo v šotorih ob reki Kokri z razgledom na Virnikov Grintovec in ostale bližnje vrhove. Vseh skupaj nas je bilo 43 nadobudnih planincev (v starosti od 2 do 80 let).

Vsak dan smo se odpravili na drug vrh, starejša skupina pa se je občasno ločila od mlajše in naredila kakšen zahtevnejši vzpon. Obiskali smo Partizansko bolnico Krtino in izvir slatine, Zgornje Jezersko s Planšarskim jezerom, Žmicov špic, Močnikovo planino in Stegovnik, najlepši pa je bil vzpon do Češke koče oz. Vratc, ko nas je spremljal tudi fotograf Matej Petrič. Letos nam je malo ponagajalo vreme, da nismo izpeljali vseh izletov po načrtu. Ko smo imeli prost dan, sta nas obiskala g. Janko Meglič in g. Štefan Močnik, ki sta kot izkušena vodnika, Štefan pa tudi gorski reševalec, delila z nami svoje znanje o gorah, pravilni opremi in reševanju. Imeli smo še obisk lokalnega zeliščarja in botanika Mateja Tonejca, ki nam je kar po bližnjem terenu razložil zdravilne rabe rastlin. Popoldan pa so naši mladi organizirali atraktivne olimpijske igre po bližnji okolici. Družbo sta nam delala tudi dva prijazna štirinožca Bela in Miki. Nismo pa pozabili niti na pravi taborni ogenj.

Zjutraj in zvečer smo se zbirali ob zastavi in himni, za naše želodčke pa je lepo skrbela nepogrešljiva kuharica Marija. Z nami so bili vodniki Franci Kržan, Franci Petelinc, Mojca Šterk, na koncu pa se nam je pridružila še Ana Novak. Ne bi šlo tudi brez Olge Kržan, ki je skrbela za vso organizacijo. Hvala vsem udeležencem za dobro voljo in veliko energije. Se vidimo naslednje leto!

Mojca Šterk, foto: PD Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte