Časopis za pokrajino Posavje
13.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nik Škrlec v tihem pričakovanju vode

Objavljeno: Sreda, 13.05.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
IMG_5681

Nik Škrlec se je v času karantene med drugim lotil tudi postavljanja (in podiranja) domin.

Kljub postopnemu sproščanju ukrepov in vračanju življenja v običajne tirnice smo še nekaj znanih Posavk in Posavcev povabili k delitvi 'samoizolacijskih utrinkov' v minulih tednih pa tudi načrtov za prihodnost in življenju v 'novi realnosti'. Začenjamo z igralcem in TV-voditeljem Nikom Škrlecem, po rodu Brestaničanom, ki je človek mnogih talentov – je tudi Youtuber, voditelj kviza Male sive celice, državni prvak v pomnjenju, rekorder v recitiranju decimalk števila π in (še neuradni) rekorder v sestavljanju rubikovih kock pod vodo z enim vdihom.

Zaupal nam je naslednje: »V času karantene se učim o pomembnosti časa in njegovih blagodejnih učinkih. Opazujem svoje odzivanje, poskušam obvladovati stres … Odkar so otroci doma, snemamo oddajo Izodrom, ki je zaenkrat najbolj nenavadna izkušnja snemanja zame. Oddaja neprekinjeno teče, kar pomeni, da smo, tako kot vsi, ki so ves ta čas hodili v službo, vse spremembe in ukrepe dnevno uvajali ter se jih poskušali čim bolj držati, predvsem pa skrbeti za zdravje. V resnici je to zame tudi televizijsko gledano kar maraton, ker sva s sovoditeljico Niko Rozman vsak dan znova v studiu, za kar je potrebna posebna kondicija, ki je aprila še nisem imel. Če temu dodamo še izogibanje stikom, sestankom in stalno ohranjanje razdalj med vsemi prisotnimi, dobimo nadvse zanimivo izkušnjo.

Doma mi je uspel poskus z dominami – padlo jih je 6000! Sicer pa komaj čakam, da se prvič potopim pod vodo. V resnici sem že od decembra na suhem, ker sem imel v začetku leta operacijo kile in že takrat sem se tolažil, da takoj po okrevanju skočim v vodo in zaplavam …, zdaj pa se je to še malo zamaknilo in naučil sem se uživati v tem tihem pričakovanju vode. Morje sem že malo odmislil, zdaj imam v mislih bolj Krko ali pa Bohinjsko jezero. Krka bo za užitek, jezero za globino.

Ne vem, kako, a novi realnosti se bo na nek način treba prilagoditi. Predvsem je treba skrbeti za to, da v tem postopku ne izgubimo človečnosti in empatije do sočloveka. Vsak lahko nosi svojo stisko in razmere hitro poskrbijo za podtalne trke le-teh, na površini pa vidimo samo agresijo, sovraštvo in represijo. Sebe večkrat opomnim na to, da je vse lahko priložnost, samo ne vemo, za kaj, s svojim ravnanjem pa potem to določimo. Skrbimo zase in za sočloveka in gotovo nas čaka lepo poletje. Sicer pa se je Posavje v tem času izkazalo kot odzivna in pametna regija, tako da sem ponosen, da sebe prištevam zraven, čeprav med ukrepi nisem zares smel domov.«

R. R., foto: Instagram Nik Škrlec
« Nazaj na seznam