Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nocoj predavanje in delavnica o netopirjih

Objavljeno: Petek, 10.09.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
netopirji
Nocoj, 10. septembra, bo ob 18.30 v atriju Mencingerjeve hiše v Krškem ob Mednarodni noči netopirjev predavanje z delavnico o netopirjih, skritih prebivalcih Mencingerjeve hiše.

Predavanje bo vključevalo kratko predstavitev netopirskih vrst, varstveni status, njihova letna dinamika, razmnoževanje, prehrana, izbira zatočišč, orientacija v prostoru in še kaj. Otrokom in mladini bodo razložili uporabo ultrazvočnih detektorjev, katere bodo lahko med samim opazovanjem izletavanja netopirjev tudi uporabili in se preizkusili v prepoznavanju netopirskih vrst. 

Predavateljica bo LEA LIKOZAR, biologinja z večletnimi izkušnjami na področju netopirjev tako v Sloveniji, kot drugje po Evropi. Med leti 2013 in 2020 je bila v Združenem kraljestvu zaposlena na številnih gradbenih projektih s poudarkom na izdelavi nadomestnih netopirskih zatočišč. Od leta 2009 je aktivna članica Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev. Trenutno zaposlena na Inštitutu za ohranjanje naravne dediščine, Lutra.
 
Udeležba je BREZPLAČNA. Vstop je možen ob izpolnjevanju PCT pogoja.
 
Dogodek poteka v sodelovanju s Kulturnim domom Krško, Mestnim muzejem Krško in Regionalno razvojno agencijo Posavja.
 
Vir: JSKD Krško
« Nazaj na seznam