Časopis za pokrajino Posavje
2.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova prostovoljka v MC Krško

Objavljeno: Četrtek, 11.02.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Valentina 1-nov

Nova prostovoljka v MC Krško Valentina Murati

V Mladinskem centru Krško gostimo prostovoljko Valentino Murati v okviru projekta Evropska solidarnostna enota z naslovom »First step for a Change«.

Lansko leto nas je zaradi epidemije postavilo pred velike izzive, tako smo bili primorani našo hišo zapreti in vse aktivnosti prenesti na splet. Želimo pa si, da bi se stvari čimprej vrnile v normalo. Do takrat vas vabimo, da spremljate naše aktivnosti na spletu in da si preberete, kaj je simpatična prostovoljka Valentina zapisala o sebi:

»Moje ime je Valentina, stara sem 22 let. Živim v majhnem mestu Peja na Kosovem. S prostovoljnim delom sem začela, ko sem bila stara okoli dvanajst let. Vedno sem rada pomagala drugim, saj sem se počutila boljše, ko sem videla ljudi, ki so se nasmejali, zato sem vedno stremela v dobrobit drugih in bila pripravljena pomagati.

Sem zelo pozitivna in energična oseba. Spoznavanje novih ljudi in raziskovanje različnih področij, jezikov in kultur je vedno nekaj, česar se veselim. Moji prijatelji me opisujejo kot prijazno, pridno in empatično osebo, mislim, da zato še bolj obožujem to, kar počnem. Skrb za druge in pomoč je moje vodilo v življenju. Svet sprejemam z odprtimi rokami in vedno sledim srcu, kamor koli grem. Zavedam se, da lahko sanje postanejo resničnost le, če na njih delamo, in zato poskušam sprejeti čim več znanja. Obožujem naravo, predvsem pse, živali in čokolado, rada pa tudi potujem in fotografiram. Upam, da bo projekt uspešen in da se bom naučila veliko novih stvari ter bom lahko pomagala tistim, ki bodo mojo pomoč potrebovali in jo sprejeli.«

Vir: MC Krško
« Nazaj na seznam