Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ob tednu otroka novi televizorji na otroškem oddelku bolnišnice Brežice

Objavljeno: Četrtek, 03.10.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
SB Brezice-Lions klub Brezice-donacija TV.

Z leve: Anita Mujakić, strokovna vodja pediatrije, Anton Petrič, Lions klub Brežice, Sanja Radić Lugarić, dr.med.spec. pediatrije, predstojnica, in Jerneja Rožman, dipl.vzg. - Vrtec Mavrica

Na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Brežice smo imeli ob tednu otroka prav posebno slovesnost - primopredajo novih LCD televizorjev, ki jih je oddelku podaril Lions klub Brežice.

Ko pogledamo izven okvirjev zdravljenja, vidimo, da obstajajo tudi druge poti, ki vodijo v kakovostno in otroku prijazno oskrbo. V času bolnišnične obravnave se otrokom nedvomno prekine dnevna rutina, postanejo bolj razdražljivi in  občutljivi, zato jim je težje zagotoviti normalen vsakdan, ki so ga vajeni v domačem okolju. Vzpostavljanje odnosa med otrokom in zaposlenimi v zdravstvu je neprecenljivo.
SB Brezice-Lions klub Brezice-donacija TV
Otrok se boji neznanega, je ranljiv, zaupa le znanim osebam, zato je pomembno, da vzpostavimo topel in prijeten medsebojni odnos. S tem si pridobimo zaupanje s katerim lahko bistveno olajšamo trenutke zdravljenja.  Bivanje otroka v bolnišnici je stresno tudi za starše. Ti so izčrpani in utrujeni že zaradi zaskrbljenosti za otrokovo zdravje. V veliko pomoč je zato lahko že, če otrok lahko, enako kot doma, gleda risanko za lahko noč, glasbeni program ali kakšne druge otroške oddaje.  
 
Prošnji Otroškega oddelka za nakup LCD televizorjev se je, kot že večkrat do sedaj, odzval Lions klub Brežice, ki je s čudovito gesto donacije ponovno pokazal svoje neprecenljivo poslanstvo.
 
Otroške oči zasijejo, ko so zdrave, pomirjene in vesele. Ob vseh dopoldanskih aktivnostih, ki jih otroci opravljajo pod vodstvom vzgojiteljice Jerneje Rožman iz Vrtca Mavrica Brežice, je nabava novih LCDTV bistveno vplivala na krajšanja večernih uric, ki jih otroci preživijo v bolnišnici.
 
Lions klubu Brežice se za donacijo iskreno zahvaljujemo.
 
Anita Mujakić, strokovna vodja otroškega oddelka
 
 
« Nazaj na seznam