Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občni zbor Etnološkega društva Prforcenhaus

Objavljeno: Sreda, 29.03.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC04632
Društvo Prvorcenhaus je v petek, 24. marca, izvedlo redni letni občni zbor, na katerem so po razrešitvi dosedanjih vodilnih članov društva izvedli ponovne volitve, več ali manj pa so bili izvoljeni dosedanji člani. 

Prisotne člane je predsednik društva Jure Kovačič seznanil tako z lanskem delovanjem društva kot s planom v letošnjem letu. V lanskem letu so izvedli predsedniški piknik, ki ga je organiziral Boštjan Punčuh, izdelali splav, izvedli Kostanjeviško noč na otoku, prav tako so realizirali dva strokovna izleta, neuradno so izpeljali tradicionalne maškare (Šelmarijo), delno je bil realiziran tudi projekt filma, ki bo predstavljal zgodovino Šelmarije itd.
DSC04614

V letošnjem letu je bila že izvedena Šelmarija, predstavili so se na Tržnici v Krškem, Qlandii in Domu starejših občanov Krško, nameravajo izvesti Kostanjeviško noč v malo širšem obsegu, v juniju predsedniški piknik, predstaviti svoje delovanje še v širšem obsegu, saj je njihov namen ohranjati etnološke posebnosti pustnega običaja v Kostanjevici na Krki na kulturni in etnološki ravni, prav tako pa prenašati pomen Šelmarije na učence v osnovni šoli.

Po podanih poročilih še ostalih organov je pod razno Boštjan Punčuh podal še predlog, da bi se vsem dosedanjim predsednikom dal izdelati prstan z emblemom, da se ve, kdo so bili do sedanji predsedniki. Predlog je bil sprejet, za realizacijo pa so zadolžili kar njega.  

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam