Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občni zbor PGD Radeče

Objavljeno: Ponedeljek, 04.02.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
PGD Radeče_147 (22)m

Florjan in Andraž Cesar

Zadnjo januarsko soboto smo se v prostorih Gostilne Strnad na Hotemežu zbrali gasilci PGD Radeče na svojem rednem letnem občnem zboru, ki je letos potekal 147-ič, kar nas uvršča med najstarejša gasilska društva na slovenskih tleh.

Uvodoma je navzoče pozdravil predsednik PGD Radeče Luka Suzić, nakar je bilo izvoljeno delovno predsedstvo (Katja Čeč, Doroteja Jazbec, Franc Žohar, Valentin Martinčič) in sledila je predstavitev poročil posameznih organov društva o delu v preteklem letu.
PGD Radeče_147 (2)m

Luka SuzićPoročilo poveljnika PGD Radeče, Janeza Sonca in predsednika društva je združeno predstavil Luka Suzič, ki je pozneje orisal tudi program dela za tekoče leto in finančni načrt, sledila pa so še poročila blagajničarke (Andreja Pohar), predsednika Komisije za delo z mladino (Martin Simčič), predsednice Komisije za delo s članicami (Doroteja Jazbec) in predsednika Komisije za delo veteranov (Valentin Martinčič) ter poročilo inventurne komisije (Bojan Sirk) in poročilo predsednika Nadzornega odbora (Stanislav Kramar).

Na občnem zboru so bila podeljena tudi odlikovanja PGD Radeče za leto 2018 (nekaterim pa za leto 2017), katera so prejeli: Andraž Cesar in Boris Medvešek (značka za dolgoletno delo - 10 let); Nika Prašnikar (značka za dolgoletno delo - 20 let); Bojan Sirk in Boris Vodenik (značka za dolgoletno delo - 30 let); Milan Soltič (značka za dolgoletno delo - 40 let);  Anton Starina, Valentin Martinčič ter Franc Rozman (značka za dolgoletno delo - 50 let) in Franc Kumelj (značka za dolgoletno delo - 60 let).


Za delo v operativi sta odlikovanji prejela Primož Resner (značka za 10-letno delo v operativi) in Janez Sonc (značka za 20-letno delo v operativi).


Plaketo gasilskega veterana so prejeli Jože Blaj, Stanislav Kramar in Anton Starina ter Alojz Plevel, Franc Rozman in Marjan Nograšek.

V višje čine so napredovali: v gasilca pripravnika Tomaž Mihevc, Mitja Romih in Anja Suzić, v gasilca I. stopnje Andraž Cesar, v gasilca II. stopnje Primož Resner, Dejan Gorišek in Andrej Pavlin, v višjega gasilca Boris Medvešek , Jernej Hren in Sebastjan Tratar ter v nižjega gasilskega častnika Doroteja Jazbec in Janez Sonc.

Predsednik Suzić je izrazil dobrodošlico trem novim članov, bratom Cesar, ki so se društvenim vrstam pridružili v preteklem letu: Andražu, Florjanu in Blažu.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Radeče, Tomaž Režun, kateri se je letnega srečanja gasilcev udeležil skupaj z direktorico radeške občinske uprave, Brigito Stopar, in predsednik Gasilske zveze Radeče, Rado Mrežar.

Po uradnem delu je sledila pogostitev in druženje ob klepetu.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»