Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obisk Krke, tovarne zdravil, v Novem mestu

Objavljeno: Torek, 16.04.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Obisk Krke, tovarne zdravil, v Novem mestu
Na vabilo uprave Ljudske univerze Krško smo nekateri člani krške skupine ŠOLA ZDRAVJA obiskali KRKIN TEDEN HUMANOSTI IN PROSTOVOLJSTVA, na dan odprtih vrat v Krki tovarni zdravil d.d., Novo mesto.

Bili smo navdušeni nad prisrčnim sprejemom in zelo hvaležni nad bogato pogostitvijo. Po pogostitvi so nas uslužbenci tovarne KRKA razporedili v skupine. Sledili smo našem vodiču, ki nas je popeljal po celotni tovarni in nas tako seznanil z vsem tehnološkim postopkom pri nastanku zdravil, konkretno – od surovin, zdravilnih učinkovin preko polizdelkov do končnega izdelka.

Obiskali smo tudi delavnice, ki so nam nudile raznolike dejavnosti; tako za merjenje tlaka, sladkorja in holesterola ter tudi masažo rok. Preko specializiranih očal smo si ogledali zgradbo naše žile v vzdolžnem prerezu. V tako povečani žili smo opazovali krvna telesca pa tudi negativni holesterol, ki se nevarno nalaga na stene naših žil. Strokovnjak – farmacevt nam je pojasnil učinkovanje originalnih in generičnih zdravil, na naše telo in zdravje.

Po končanem ogledu smo v dvorani poslušali strokovno predavanje direktorja KRKE JOŽETA COLARIČA. Če rezimiram, prikazal je razvoj, proizvodnjo in uspešnost tovarne KRKA NOVO MESTO za celotno Slovenijo in tudi pomen Krkinih odličnih izdelkov za svetovni trg. Pod točko RAZNO sem se oglasila jaz – moja malenkost. Najprej sem pohvalila direktorjevo izčrpno predavanje. Čestitala sem njemu in celotnem kolektivu Tovarne Krka k 65-letnem jubileju! Pohvalila sem pa tudi projekt KRKIN TEDEN HUMANOSTI IN PROSTOVOLJSTVA pri pomoči ljudem v stiski. Menim, da so »Krkaši« s tem projektom postali svetel vzor celotni Sloveniji.

Čestitke, še zlasti, ker je za naš vsakdan žal, v času grobega materializma in egoizma, značilen zaton duhovnih vrednot – kot sta dobrovoljstvo in sočutje.

Zora Pevec, Krško
« Nazaj na seznam
»