Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlična poletna priložnost: Raziskovalni tabor Lisca

Objavljeno: Sreda, 16.05.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Lisca

Obeta se raziskovalni tabor na Lisci

Interdisciplinarno raziskovanje? Čudovita narava? Kako pa se sliši oboje skupaj? Drugi teden v juliju bo namreč do 40 udeležencev dobilo edinstveno priložnost, da sodelujejo v Raziskovalnem taboru Lisca 2018.

Občina Sevnica in Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) namreč organizirata za dijake/dijakinje ter študente/študentke teden raziskovanja v dobrobit aktivnega raziskovanja in druženja v Raziskovalnem taboru Lisca 2018, ki bo 9.7. - 14.7.2018 na Lisci nad Sevnico v Posavju. Takole so zapisali v vabilu:
 
"Na prijetni in zelo priljubljeni planinski točki na Posavskem hribovju bo ta lokacija v sklopu raziskovalnega tabora projektno raziskana v interdisciplinarnih raziskovalnih skupinah. V raziskovalnih skupinah krajinskega načrtovanja, upravljanja podeželja, etnologije, meteorologije, astronomije, okoljevarstva, naravoslovja, geografije, turizma, naravne in kulturne dediščine, sociologije, športa, pridobivanja energije iz naravnih virov, agrarne ekonomije, inovativnega pristopa učenja, sonaravnega in trajnostnega bivanja bodo udeleženci pripravili idejne predloge za oblikovanje novega učnega okolja, ki bo podprto s sodobno tehnologijo. Inovativni prostor bo namenjen učenju učencev različnih starostnih skupin, prostoru za igro, športu in rekreaciji, druženju, spoznavanju sebe in sovrstnikov ter sprostitvi.

Prostorsko urejen prostor bo nudil tudi dodatne možnosti za razvoj turizma v lokalnem okolju, ki bo v letu Evropske kulturne dediščine svojevrstna posebnost. Delo udeležencev bo obsegalo aktivno sodelovanje: spremljanje strokovnih predavanj, raziskovanje okolja, delo v raziskovalni skupini, oblikovanje strokovnega članka, zaključnega poročila in predstavitev rezultatov raziskovalne skupine na dan predstavitve idejnega projekta. Interdisciplinaren pristop projektnega dela je enkratna možnost za sodelovanje, učenje in pridobivanje izkušenj ter druženje udeležencev in udeleženk srednjih šol, višjih šol, fakultet in univerz z interesom aktivnega raziskovanja v občini Sevnica.

Prijave se zbirajo do 15. junija 2018 na e-naslova andreja.tomazin@csod.si oziroma posavje@csod.si, kjer je na voljo tudi e-prijavnica.

Po preteku roka za prijavo bosta končni izbor kandidatov opravila oba organizatorja. Pri izboru udeležencev bo komisija zagotovila zastopanost različnih učnih programov, ki ustrezajo vsebinam, ki so predmet raziskovalnega tabora.

Prednost pri prijavi in udeležbi imajo udeleženci iz sevniške občine, vsak aktiven udeleženec pa bo imel stroške bivanja in prehrane poravnane s strani Občine Sevnica.

Kandidati bodo o izboru obveščeni do 1. junija 2018, število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami." 

Tu lahko preberete tudi celotno vabilo in prijavnico.


 
« Nazaj na seznam