Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odprtje zelenega okna na Lukovcu

Objavljeno: Petek, 29.09.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Zeleno okno na Lukovcu (1)

Pogled skozi zeleno okno na Lukovcu, ki sta ga predali namenu vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na Občini Sevnica Vlasta Kuzmički in predsednica TZOS Nika Kramžar ...

Svetovni dan turizma se na pobudo Svetovne turistične organizacije praznuje 27. septembra že od leta 1979. Namenjen je ozaveščanje javnosti o vplivu turizma na mednarodno skupnost, hkrati pa označuje konec glavne turistične sezone na severni in začetek turistične sezone na južni polobli.

Na omenjeni dan smo leta 2015 pri Turistični zvezi Občine Sevnica začeli odpirati t. i. zelena ali gozdna okna, s katerimi želimo opozarjati in pokazati na naravne in kulturne značilnosti ter lepote naših krajev, ki jih naključni mimoidoči morda lahko prezre. Letos smo zeleno okno odprli na Lukovcu, v krajevni skupnosti Boštanj, pogled skozenj pa nam pokaže dvorec Jevša, pristavo Tariškega gradu z Radne.

Zeleno okno na Lukovcu

... na pristavo in nekdanji dvorec Jevša.

Ob odprtju novega zelenega okna v sevniški občini je potekala prijetna prireditev, kjer nas je v uvodu pozdravil predsednik KŠD Lukovec Stanko Lisec, prireditev je povezovala Stanka Žnidaršič, z glasbeno točko jo je obogatil domačin Andrej Lisec. Čudovito je zapel pesem Tam, kjer sem doma. Vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na Občini Sevnica Vlasta Kuzmički je v govoru poudarila pomen trajnih zelenih rešitev v turizmu, pohvalila sodelovanje turističnih društev in Turistične zveze Občine Sevnice z ostalimi deležniki v turizmu. Ob tem se je zahvalila za gostoljubje in čestitala za uspešno delovanje KŠD Lukovec ter njegovih sekcij: mladih Lukovca, aktiva žena Lukovca in Jurjevih pevcev.

Sledilo je odprtje okna, ki sta ga tokrat odprli dve ženski: Vlasta Kuzmički in mlada, aktivna predsednica Turistične zveze Občine Sevnica Nika Kramžar. Slednja je v svojem govoru poudarila pomen sodelovanja in ustvarjanja naravnih in zanimivih produktov v turizmu. Njena želja je, da ostane občina Sevnica zelena destinacija s pestro ponudbo za butični turizem.

Odprtju novega zelenega okna je sledila pogostitev prisotnih, druženje ter izmenjava dobrih idej. Hvala vsem, s katerimi skupaj ustvarjamo zelene stopinje trajnostnega turizma in bogatimo občino z zelenimi pogledi na znamenitosti in zanimivosti našega območja. Seveda pa hvala tudi tistim, ki s svojim obiskom takih in podobnih dogodkov podpirate aktivnosti za promocijo lepot naše občine.

Alenka Kozorog, Turistična zveza Občine Sevnica
« Nazaj na seznam
»