Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Oratorij Cerklje ob Krki 2021

Objavljeno: Četrtek, 09.09.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_20210825_113206

Oratorijski izlet so preživeli na ranču Aladin blizu Trebnjega.

Na letošnjem oratoriju v Cerkljah ob Krki smo se držali smernic, ki so že vsem zelo znane, glede preprečevanja bolezni covid-19. Letos je bilo na oratorij prijavljenih 32 otrok, za varnost in zabavo pa je skrbelo 16 animatorjev.

Letošnja tema je bil blaženi Carlo Acutis, ki smo ga skupaj z otroki spoznali v času oratorija skozi zgodbo.

Oratorij Cerklje 21-4

Udeleženci oratorija v Krški vasi (foto: Luka Rudman)

Vsak dan smo začeli z dvigom oratorijske zastave, petjem oratorijske himne in molitvijo. Za himno smo odšli v gasilsko dvorano, kjer smo si ogledali krajši posnetek zgodbe, ki se je nadaljevala skozi celoten teden. Po zgodbi so sledile kateheze. Otroke smo razvrstili v manjše skupine po starosti. Pri katehezah so se prvi dan spoznali med seboj, nato pa so začeli skupaj raziskovati, kdo je bil Carlo in kakšne vrednote je imel, vse skupaj pa so povezali s svetopisemskim odlomkom.

Po katehezah je sledila malica, ki so jo pripravili animatorji in jo ob koncu katehez prinesli skupinam. V istih skupinah so sledile delavnice. Letos smo izvedli štiri delavnice: glasbeno, kjer so se učili novih pesmi; perlice, kjer so izdelovali nakit; računalniško, kjer so s pomočjo papirja, barvic in domišljije izdelovali računalnike, ter origami, kjer so izdelovali razne figure iz papirja. Malo pred 12. uro smo se zbrali v župnijski cerkvi, kjer smo skupaj zmolili in odšli na kosilo v Osnovno šolo Cerklje ob Krki.

Po kosilu je sledil odmor, ko so imeli otroci čas, da se med sabo igrajo, skupaj pojejo, plešejo …, nato pa so sledile velike igre, kjer so skupine tekmovale v različnih nalogah. Dan smo zaključili s himno in spustom zastave. V sredo smo odšli na izlet, kjer smo si ogledali trebanjsko cerkev, tam smo zmolili litanije in nadaljevali pot proti ranču Aladin, kjer smo videli veliko zanimivih živali ter se zabavali na igralih. V četrtek je oratorij potekal v Krški vasi. Namesto delavnic so nam letos predstavili svoj poklic reševalci, vojaki in prostovoljni gasilci. Oratorij smo zaključili z zahvalno mašo v nedeljo.

Lea Volčanšek, voditeljica oratorija
« Nazaj na seznam
»