Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Oratorij privabil skoraj 200 otrok

Objavljeno: Torek, 30.07.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
oratorij2

Pri cerkvi sv. Roka na istoimenskem hribu že vsa leta organizacije oratorija poteka taborjenje, ki se ga udeleži vedno več otrok in mladih.

Prvi in drugi teden v juliju se je na poletnem oratoriju v organizaciji Salezijanskega mladinskega centra Sevnica vsako jutro zbralo na dvorišču sevniškega župnišča do 180 otrok, mladih in animatorjev, ki so se od 9. do 15. ure družili v različnih dejavnostih, jutranje varstvo pa je bilo organizirano od 6.30 dalje.

Letošnji oratorij je bil namenjen spoznavanju zgodbe o Petru Klepcu, šibkem pastirčku, iz katerega so se vrstniki norčevali, zato je nekega dne prosil za moč, s katero bi se lahko uprl pastirjem, in jo je prejel. Pridobljeno moč Peter Klepec ni uporabil za maščevanje, temveč za odpuščanje. »Vsak dan po dramski igri smo imeli kateheze, v katerih so bili otroci razdeljeni po starosti. V njih smo se pogovarjali o Petru Klepcu in njegovi moči. Spoznali smo, da obstaja veliko različnih vrst moči, kot na primer moč spoznanja, odpuščanja, prošnje, svetega zakona, (po)moč. Naučili smo se tudi, kako lahko te moči uporabi vsak izmed nas,« so zapisali v posebnem glasilu, ki so ga izdali po zaključenem Oratoriju. Otroci so tudi ustvarjali v različnih delavnicah, imeli športne igre, se udeležili enodnevnega izleta v vas Počakovo, kjer so si na kmetiji Ključevšek ogledali etnološko zbirko različnih predmetov ter imeli pri ribiškem domu na Hotemežu piknik. Posebno doživetje je bilo kampiranje pri cerkvi sv. Roka, kjer so v večernem času prižgali taborni ogenj in postavili nočno stražo, ki je skrbela tudi, da ogenj ni ugasnil.

Oratorij so zaključili s tradicionalnim oratorijskim sejmom, na katerem so blagoslovili tudi nov kombi. »Nakupa kombija ne bi zmogli brez naših dragih farank in faranov ter podpornikov, ki so po svojih zmožnostih prispevali sredstva. Še posebej se zahvaljujemo AR projektu, Okulistiki Meh, Aleksandru Poloviču, podjetjema Rafael in Tanin ter gospe Majdi Dolinšek za pomoč pri zbiranju donacij in Župniji Sevnica. Hvala tudi vsem, ki nam že vrsto let stojite ob strani pri organizaciji in izvedbi oratorija,« so še sporočili.

S. R., foto: J. Brečko


 
« Nazaj na seznam