Časopis za pokrajino Posavje
6.08.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Osnovnošolcem v Posavju na voljo MEPI učna pomoč

Objavljeno: Četrtek, 10.12.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
ucna pomoc MEPI

simbolicna slika

Že pred časom smo objavili prispevek o mednarodnem programu MEPI, ki ga izvajajo na Šolskem centru Krško-Sevnica, v sklopu katerega dijaki srednje šole v času korone nudijo kot prostovoljci tudi brezplačno učno pomoč osnovnošolcem v Posavju.

Če presodite, da se je vaš osnovnošolec znašel v zagati pri razumevanju ali da želi zgolj utrditi učno snov pri matematiki, fiziki, kemiji, angleščini, se želi nemara udeležiti tečaja risanja ali pa se s prostovoljcem MEPI v času pomanjkanja socialnih stikov zgolj pogovarjati o tem in onem, lahko prijavo oddate preko obrazca http://mepikrsko.si/mepi-ucna-pomoc/ .

Pred pričetkom izvajanjem učne pomoči mentorja programa Mepi osebno kontaktirata starše s telefonskim klicem na številko, ki jo boste zapisali v obrazec, da se dogovorite o otrokovih potrebah. V nadaljevanju dijaki nudijo pomoč osnovnošolcem preko izbranega videokonferenčnega okolja enkrat ali večkrat tedensko.

Trenutno se učne pomoči Mepijevcev pri učenju že poslužuje nekaj osnovnošolcev, ki sedaj lažje sledijo pouku na daljavo. Mentorica in koordinatorka projekta Mepi na srednji šoli, prof. Alenka Špan, pravi, da je trenutno na voljo za nudenje učne pomoči deset MEPI prostovoljcev, v kolikor pa bi bilo povpraševanje večje, pa bodo bazo tistih, ki so pripravljeni pomagati, razširili s pomočjo dijakinj in dijakov ŠC Krško-Sevnica.

Kot pravi pregovor: »Ne odlašajte na jutri, kar lahko storite danes«. Izkoristite učno pomoč, ki je na voljo, da bo otrok lažje sledil pouku na daljavo, zatem pa se tudi samozavestnejši vrnil v šolske klopi.

B. M.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam