Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Peš bus na OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki

Objavljeno: Sreda, 18.09.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
OŠ Kostanjevica na Krki-peš bus (8).
V Evropskem tednu mobilnosti na Osnovni šoli Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki potekajo številne dejavnosti. Že v nedeljo, 15. septembra, se je veliko naših učencev udeležilo Kostanjeviškega teka, učenci 8. razreda so v ponedeljek v okviru tehniškega dneva obiskali ŠC Krško in na predavanjih in delavnicah spoznavali pomen odgovorne vloge vsakega posameznika v prometu.

Učenci se lahko vsak dan na kolesarskem poligonu preizkušajo v spretnostni vožnji s skiroji, poganjalčki ali kolesi. Najmlajši svoj pogled na prometno varnost udejanjajo z risanjem s kredami na asfaltnih površinah šole, poleg pohodov v okviru načrtovanih športnih dnevov pa smo prvič izvedli tudi PEŠ BUS.
OŠ Kostanjevica na Krki-peš bus (4).
Prostovoljci, planinci PD Polom Kostanjevica na Krki, starši, upokojenci in učitelji, so 73 učencev iz vseh smeri našega šolskega okoliša zgodaj zjutraj pospremili peš v šolo. Čakali so jih na v naprej določenih mestih, ki so bila označena s tablo PEŠ BUS ter uro odhoda. Nekateri učenci so oddaljeni tudi več kot šest kilometrov, a so kljub temu v šolo prišli zadovoljni in z željo, da akcijo še kdaj ponovimo. V petek, 20. septembra, bomo smer pohoda obrnili – tokrat bodo vsi učenci odšli iz šole peš proti domu, spremljali pa jih bodo učitelji. Na vse akcije v okviru Tedna mobilnosti so se dobro odzvali tudi starši, ki spodbujajo otroke, da prihajajo v šolo peš, tisti razred, ki bo najbolj pridno »pešačil« v tem tednu, pa bo dobil tudi nagrado. Zaposleni bomo akcijo podprli tako, da bo 19. septembra naš parkirni prostor sameval.

Vir: OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki
 
« Nazaj na seznam