Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pestra jesen Kinološkega društva Posavje

Objavljeno: Ponedeljek, 18.09.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Kinolosko drustvo Posavje (2)

Urejanje poligona ob Savi (ob sprehajalni poti)

Kinološko društvo Posavje, ki ima sedež v Sevnici, se osredotoča na prijetno sobivanje človeka in psa. Njihovo vodilo je širjenje kinološkega znanja in kulture. "Psi znajo govoriti, ampak samo tistim, ki znajo poslušati," so prepričani v društvu, kjer se število članov povečuje in prav tako tečajnikov, ki na poligonu ob Savi usvajajo znanja, kako pri psu "izgraditi pomembne življenjske vrednote, kot so samozavest, umirjenost, optimizem in samokontrola".

PRIČETEK JESENSKIH TEČAJEV

Kinolosko drustvo Posavje (1)

Uvodno predavanje za jesenske tečajnike Kinološkega društva Posavje

S septembrom so se pričeli jesenski tečaji Kinološkega društva Posavje, ki potekajo dvakrat tedensko v Sevnici na poligonu za Savo. 15 tečajnikov obiskuje malo šolo, 19 pa svoje znanje nadgrajuje v programih poslušnosti (IPS A in B-BH, FCI IBGH 1, 2 in 3). V kolikor bo dovolj interesentov se načrtujejo tudi delavnice kinološke discipline agility. Termini bodo objavljeni na FB in na spletni strani društva www.kinologija.info.

DAN ODPRTIH VRAT IN SPREHOD PO URBANEM OKOLJU

V okviru akcije Sevnica giba z lisičko 2023 bo Kinološko društvo Posavje organiziralo dva dogodka:
  • 30. septembra bo na poligonu potekal Dan odprtih vrat. Od 8. do 10. ure bodo na ogled tečaji, od 10. do 12. ure pa se boste lahko spoznali z inštruktorji, ki bodo z vami delili koristne informacije glede igre in učenja vaj poslušnosti ter nege psov. Dobrodošli skupaj s svojimi štirinožnimi prijatelji!
  • 11. oktobra bo potekal sprehod s kužki po urbanem okolju. Vsi, ki bi se radi udeležili sprehoda, vabljeni, da se nam pridružite ob 16.30 na parkirišču pred Pošto Sevnica. Skupaj z našimi kosmatinci se bomo sprehodili do sevniškega gradu in nazaj.

DRUŠTVENA TEKMA ZA POKAL KD POSAVJE

8. oktobra bo na poligonu potekala društvena tekma. Tekmujejo lahko vsi člani Kinološkega društva Posavje. Tekmovanje bo potekalo od 9. ure dalje, in sicer po programu B-BH. Vabljeni k ogledu tekme! Veseli bomo vaše podpore.

Vir: Kinološko društvo Posavje


 
« Nazaj na seznam