Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pestre aktivnosti OZVVS Krško v avgustu in septembru

Objavljeno: Petek, 15.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
ozvvs krsko (28)

Pohodniki

Orientacijski pohod na Grmado:
19. avgusta smo krški veterani organizirali in izvedli tradicionalni orientacijski pohod na Grmado. Po znani pohodni trapistovi poti smo uspešno rešili vse leve in desne zavoje, ter po lepem sončnem vremenu in tempu primernemu letom pohodnikov uspešno prebili do cilja pri planinskem domu na Grmadi. Pohoda se je udeležilo 20 članic in članov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Krško, pridružili pa so se nam tudi člani PVD SEVER POSAVJE.

ozvvs krsko (27)

Kolesarji so se ustavili tudi pri pomniku osamosvojitvenih bojev v Krakovskem gozdu na Zalokah

Kolesarjenje v spomin na Darka Andrejaša:
Drugi tradicionalni dogodek smo izvedli 25. avgusta in sicer rekreativno kolesarjenje v spomin na našega pokojnega člana Darka Andrejaša. Kljub hudi vročini se ga je udeležilo 17 rekreativcev iz vseh krških veteranskih organizacij. Kolesarjenje je potekalo brez težav. Trasa je bila dolga okrog 50 km. Na pot smo krenili iz Krškega (obeležje MSNZ pri Policiji KK) do spomenika pri Zalokah proti Kostanjevici na Krki in preko Križaja nazaj v Krško do gasilskega doma. Pred startom kolesarjenja se je delegacija dveh veteranov v spomin poklonila na pokojnikovem grobu. 

ozvvs krsko (21)

Tenisači

23. teniško prvenstvo dvojic ZVVS »Zasavje 2023«:
OZVVS ZASAVJE je na teniških igriščih v Hrastniku v soboto, 9. septembra, uspešno izvedlo tradicionalni že 23. teniški turnir dvojic zveze veteranov vojne za Slovenijo. Pokrovitelj turnirja je bil predsednik ZVVS, g. Ladislav Lipič. S pomočjo osebja Teniškega kluba Hrastnik so poskrbeli, da tekmovalci niso bili lačni niti žejni. Od skupno prijavljenih 16 veteranov, sta se iz našega združenja turnirja udeležila Aleš Zajc in Mojmir Lipar. Po dobrih igrah obeh se je Alešu uspelo uvrstiti med najboljših osem in kasneje še v finale, kjer sta skupaj s Tonetom Dolencem iz OZVVS Zasavje postala tudi zmagovalca turnirja ter se tako vpisala na velik prehodni pokal. Čestitke Alešu Zajcu za odličen rezultat in spodbuda, da bi naslednje leto branil zmago.

ozvvs krsko (1)

Ribiči

14. posavski ribiški turnir:
PVD Sever Posavje Odbor Sevnica, je v soboto, 9. septembra organiziral 14. ribiški turnir, ki je potekal na ribniku Sevnica. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa Združenja OZVVS Krško, v sestavi Jože Gabrič, Janez Kozole in Željko Černelič ter zasedla odlično 2. mesto. Jože Gabrič je prejel tudi priznanje za najstarejšega ribiča tekmovanja. V združenju smo ponosni na naše uspešne ribiče in jim še naprej želimo dober ulov.

Vir: Aleš Zajc, foto: OZ VVS Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu